Milyen ecseteket szerezz be, ha profi szemsminket szeretnél készíteni?

doszerk - 2023. január 21. 15:30

Sminkeléskor mindig érdemes kihangsúlyozni a szemeket is, hiszen egy ügyesen elkészített make-up hihetetlenül sokat tud dobni a megjelenéseden. (X)

Persze senki sem úgy születik, hogy a kisujjában van a sminkelés tudománya, de ha sokat gyakorolsz, egyre jobban és jobban megy majd. Ám azt se feledd, hogy a sikerhez három összetevő szükséges: megfelelő technika, jó minőségű sminktermékek és olyan kiegészítők, melyekkel könnyen tudsz dolgozni. Most ez utóbbiakról lesz szó, vagyis nézzük, milyen ecseteket szerezz be a szemsminked elkészítéséhez! A cikkben említett termékek mindegyikét megtalálod az Xtreme Lashes műszempilla webshop kiegészítők kategóriájában.

Alapecset

A szemek kifestését (a primer felvitele után) mindig az alapszín eloszlatásával kezdd! Ez az az árnyalat, amit a szemhéj egészére fel kell vinni, és később kombinálhatsz más színekkel. A művelethez az Xtreme Lashes prémium alapecsetét használd, mellyel kúp alakjának köszönhetően könnyedén eloszlathatod a választott szemhéjpúdert!

Az ecset Memory Fiber technológiával, olasz kézművesek által készült, rugalmas sörtéi pedig nemcsak könnyen használhatóvá teszik, hanem a szintetikus rostok sokáig megőrzik alakjukat és puhaságukat. 

Alakítsd ki vele az alaptónust, de ha szeretnéd, kontúrozáshoz és satírozáshoz is használhatod, ezáltal két másik ecsetet is kiválthatsz vele. Emiatt utazáshoz is nagyon praktikus, hisz így a sminkkészleted is helytakarékosabb lesz.

Kontúrecset

Ezt a típust könnyen felismerheted a ferde kialakítású fejéről. Ha krémes vagy folyékony állagú szemhéjfestéket használsz, ezzel könnyen eloszlathatod, ugyanakkor kontúrozáshoz, satírozáshoz is kiváló. 

Amennyiben szereted a füstös hatású szemsminket, akkor ennek az ecsetnek ott a helye a felszerelésedben, hisz a rézsútos kialakítása rendkívül megkönnyíti a festék eloszlatását. De akár szemöldökpúder felapplikálásához is használhatod.

Árnyékoló ecset

Alakítsd ki a tökéletes árnyékolást ezzel a puha szálú, tömött, lapos hegyű ecsettel! Keverd a színeket akár egy igazi sminkmester, mosd össze őket, kreálj csodás tónusokat! Akár krémes, akár púder állagú szemhéjfestéket használsz, mindkettőt könnyen eldolgozhatod.

Szemöldök-satírozó ecset

Egy szemsmink sem lehet teljes a szépen kiemelt szemöldökök nélkül. Az Xtreme Lashes ferdén vágott ecsetével játszi könnyedséggel viheted fel a púdert, egyszerűen megrajzolhatod a kívánt formát. Próbáld ki tusvonal húzásához is, nem fogsz csalódni!

Prémium minőség az Xtreme Lashes-től

Ha eddig még nem hallottál róla, érdemes megismerned az említett termékek mögött álló márkát. Az Xtreme Lashes franchise magyarországi képviselője Horvat Krisztina, aki a kétezres években először alkalmazta hazánkban a szálas szempilla-hosszabbítást. 

A cég egyrészt prémium termékek (elsősorban műszempillák) értékesítésével foglalkozik, illetve Krisztina pilla stylistokat is képez. A magas színvonalú oktatásnak hála a professzionális pillahosszabbítás itthon is egyre népszerűbb.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

2024. ápr. 14.

A mezőgazdaságban használt járművek és gépek hatalmas terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Folyamatos, egész napos használat, amely során akár több tonnát is meg kell mozgatni a monstrumoknak. (X)

DSTV: az ebtelep öregjei

DSTV: az ebtelep öregjei

2024. ápr. 14.

Az Ebrendészeti Telep gazdátlan állatai közül is külön csoporttal foglalkozik a DSTV összeállítása. Azokkal a kutyákkal, amelyek életük utolsó éveikben válnak gazdátlanná – márpedig a rácsok mögötti idős kutyáknak nem sok esélyük van szerető gazdára találni. Hangkép.

DSTV: az Öntelt mackó története

DSTV: az Öntelt mackó története

2024. ápr. 13.

Ikonikus helyszín ikonikus szereplőjével foglalkozik a DSTV összeállítása. Somogyi József alkotása, az Öntelt mackó évtizedek óta a városkép fontos figurája – a szobor történetét Hodik Mónika történész, az Intercisa Múzeum munkatársa elevenítette fel. Hangkép.
 

Egy reklámeszköznek is lehet új élete!

Egy reklámeszköznek is lehet új élete!

2024. ápr. 13.

Sokakban talán az a kézpet él, hogy egy-egy reklámeszközt csak egyetlen egyszer lehet felhasználni. Így ha például roll-up bannereket gyártatunk egy-egy rendezvényre vagy eseményre, akkor talán azt is hihetnénk, hogy azt mindössze egyszer fogjuk tudni használni. (X)