Úgy érzed, rohansz a világ után?

doszerk - 2023. január 16. 18:30

Míg számos trendet alapoztak arra, hogy minél jobban lelassítsunk, mert a slow living (a lassú élet) segít csökkenteni a ránk nehezedő terheket, azért mégis kell az egyensúly. (X)

Hiszen azt sem engedhetjük meg, hogy csak úgy elhúzzon mellettünk a világ. Ugye ismerős problémakör ez számodra is? Szeretnél mindenről értesülni, de nem szeretnél folyton a telefonodon lógni? Mutatjuk, hogy mi lehet a megoldás!

Digitális detox?

Bizonyára te magad is hallottad már ezt a kifejezést, amelyet kitűnően tud támogatni a Hírek Ma mai híreket összegyűjtő és szemléző portálja. Hogy miért is? Mutatjuk!

A digitális detoxikáció lényege, hogy megpróbálod minimalizálni a különböző kütyük és legfőképp az internet használatával töltött időt. Ezt persze csakis okos megoldásokkal és tudatos döntésekkel lehet, hiszen nem dobhatod sutba az egész világot, mert attól, hogy te nem figyelsz, az élet még zajlik.

Ezért az egyik legjobb megoldás, hogy ahelyett, hogy órákat töltenél azzal, hogy a kedvenc hírportáljaidat böngészed, olvasgatod, csupán egyetlen oldalt látogass meg, ahol viszont megtalálsz minden fontos napi hírt, legyen szó akár belföldi, akár külföldi hírekről, de persze nem maradhatnak ki a klasszikus témák sem, úgymint az egészség, a tudomány, a sport, a gazdaság, a kultúra vagy a jó öreg bulvár.

Tedd le néha a telefonodat!

Bár a Hírek Ma technikai rovata percenként hoz nagyszerűbbnél nagyszerűbb újításokat a mobiltelefonok, táblagépek, laptopok, okosórák vagy asztali gépek terén, azért mi óva intünk attól, hogy egyfolytában kütyü legyen a kezedben.

Bizonyított tény, hogy a túl sok telefonozás nem vezet semmi jóra, sem a fizikai, sem a lelki egészségünk terén, ezért fontos, hogy minél tudatosabban használd ezt az eszközt. 

Ugye te is estél már abba a hibába, hogy csak egy dolgot akartál megnézni a telefonodon, aztán két óra múlva zsibbadt kézzel és tompa aggyal tetted le az eszközt, miközben szitkozódtál, hogy már megint mennyi időt elvesztegettél?

Hogy hogyan lehetséges ez? 

Ma már szinte az összes telefon rendelkezik digitális jóllét funkcióval, ahol több opció is van a telefonhasználat optimalizálására. Mutatjuk is, hogy mik azok!

– Korlátozhatod az egy-egy applikációval töltött időt napi szinten, így ha túlléped a határt, akkor a rendszer automatikus nem enged be az adott alkalmazásba.
– Állíthatsz be alvó üzemmódot, ahol megadhatod, hogy hánytól hányig ne érkezzen semmilyen értesítés, így biztosíthatod magadnak a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenést.
– Be tudsz állítani fókuszmódokat, ahol jelölheted, hogy munkával vagy magaddal foglalkozol inkább.

A megfelelő honlapok támogatni fogják a törekvéseidet!

Nem győzzük hangsúlyozni, a netezés és a hírek nagyon fontosak a modern világban, de csak akkor nem fog az agyadra menni az egész, ha tudatosan és célirányosan használod, többek között a Hírek Ma használatával!

Ugye nem kérdés, hogy ennek a hírgyűjtő portálnak a kezdő képernyődön a helye?
 

A rovat további hírei: Mozaik

Ezért érdemes az operatív lízinget választani

Ezért érdemes az operatív lízinget választani

2023. már. 21.

Az operatív lízing könnyebbé teszi a cégek számára az autóhoz jutást úgy, hogy igazából meg sem vásárolják azt. (X)

Tavaszköszöntő kavalkád az MMK-ban (galériával)

Tavaszköszöntő kavalkád az MMK-ban (galériával)

2023. már. 20.

Kutyás programok, kézműveskedés, tűzgyújtás és tűztánc – egyszerre volt csalogatóan látványos és szórakoztatóan izgalmas a Duna Dog Center Alapítvány és a Munkásművelődési Központ közösségi kezdeményezése szombaton. Jöhet a kikelet!

Válasszunk körültekintően kerti széket és padot

Válasszunk körültekintően kerti széket és padot

2023. már. 20.

Napjainkban a kertek, teraszok egyre inkább otthonunk kiterjesztett részévé válnak, hiszen a melegebb hónapokban szabadidőnk nagy részét a külső terekben töltjük. Ahelyett, hogy pusztán ad hoc jelleggel keresünk magunknak ülőhelyet, rendezzük be kényelmesen és esztétikusan a külteret is. (X)
 

Az aranyérben szenvedők vehetnek-e ülőfürdőt?

Az aranyérben szenvedők vehetnek-e ülőfürdőt?

2023. már. 20.

Az aranyeresség számos kellemetlen tünettel jár, természetes, hogy aki ebben a betegségben szenved, mindent megtesz azért, hogy fájdalmait csökkentse. Az aranyeresség számos kellemetlen tünettel jár, természetes, hogy aki ebben a betegségben szenved, mindent megtesz azért, hogy fájdalmait csökkentse. Nagyon népszerű gyógymód például az ülőfürdő is, de vajon a szakemberek javasolják-e az alkalmazását? Kiderül a cikkből! (X)

Végre, véégreee, véééégreeeeee – ez már igazi tavasz!

Végre, véégreee, véééégreeeeee – ez már igazi tavasz!

2023. már. 20.

A hét első fele egyértelműen napos, a második etap felhős és csapadékos lesz a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – de a lényeg: végig tavaszias, 20 fok körüli csúcsokkal!

Lépések az energiapazarlás ellen

Lépések az energiapazarlás ellen

2023. már. 19.

Az elmúlt néhány évtizedben ugrásszerűen megnőtt a kereslet az energiatakarékossági lehetőségek iránt. (X)

Pentelei nemzetőrök a csatamezőkön

Pentelei nemzetőrök a csatamezőkön

2023. már. 19.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc pentelei hőseinek nevét olvashatjuk a forradalmi emlékműnél – emlékük él, a téma történelmi vonatkozásait Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja összegzi.