Újabb sima győzelem a világjátékokon

spigott - 2023. január 18. 7:30

Nyolc gólt szerezve aratott sima sikert Nagy-Britannia ellen a két DAB-játékossal felálló magyar jégkorong csapat a Téli Egyetemi Világjátékokon.

Kép: MJSZ/Madarász Milán

Nem sokat pihenhetett a Dél-Korea elleni 7-4-es győzelem után a két dunaújvárosi játékossal, Erdély Botonddal és Pinczés Olivérrel felálló magyar csapat a Téli Egyetemi Világjátékokon, ugyanis kedden már Nagy-Britannia várt a Vas Márton alakulatára.

A potsdami összecsapás esélyesei a mieink voltak, akik ennek megfelelően vágtak is neki a mérkőzésnek, s már a 2. percben megszerezték a vezetést Tóth Péter góljával (1-0). A folytatásban több magyar kiállítás törte volna meg a mieink lendületét, ha nem játszott volna nagyon hatékonyan együttesünk négy az öt ellen is. A Vas-csapat azonban a 11., valamint a 18. percben is bevette ellenfele kapuját emberhátrányban, így a szünetre már 3-0-s fórral vonulhatott.

A második felvonásban sem sokat változott a játék képe, a magyar egyetemisták végig nagy fölényben játszottak, s Csiszer révén már a 24. percben tovább növelték fórjukat. A harmad véghajrájáig nem változott már az eredmény, ám a 34. percben egyenlő létszámban, majd a három perccel később emberelőnyben is betalált Pinczés, így a záró etapra már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyeri a meccset a mieink (6-0).

Talán a tetemes előny miatt, de a harmadik húsz perc elején igen kényelmesen játszottak a mieink, s ezt másfél percen belül szerzett két találattal bosszulták meg a britek, de Banga szerencsére gyorsan válaszolt, megtörve ezzel az ellenfél lendületét (7-2). A harmad derekán Pinczés kapott végleges fegyelmit, majd a véghajrában előbb a britek, majd a mieink szereztek újabb találatot, kialakítva ezzel a 8-3-as magyar sikert jelentő végeredményt.

Együttesünk csütörtökön, a torna egyik legnagyobb esélyese, a házigazda Egyesült Államok ellen zárja a Téli Egyetemi Világjátékok csoportkörét.

A magyar válogatott programja az Téli Egyetemi Világjátékokon

Január 11., szerda, 19:00 (helyi idő szerint 13:00): Magyarország – Szlovákia 0-4
Január 13., péntek, 15:30 (9:30): Magyarország – Kazahsztán 1-9
Január 16., hétfő, 19:00 (13:00): Dél-Korea – Magyarország 7-4
Január 17., kedd, 15:30 (9:30): Magyarország – Nagy-Britannia 8-3
Január 19., csütörtök, 15:30 (9:30): Magyarország – Egyesült Államok

A rovat további hírei: Sport

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.