Két dunaújvárosi csapat a négy között

spigott - 2023. február 26. 16:35

A DAB-ASP és a Worm Angels jégkorongozói is bejutottak az Andersen Liga legjobb négy együttese közé.

Marosi Máté volt a DAB-ASP nyerőembere (Kép: DAB-archív)

Mindkét dunaújvárosi jégkorong csapatra sorsdöntő meccs várt az Andersen Liga negyeddöntőjében, ugyanis a Worm Angels gárdája a Kisstadionban, míg a DAB-ASP együttese hazai környezetben korcsolyázott jégre a Szeged, illetve az FTC elleni párharcok mindent eldöntő mérkőzésén.

A két gárda közül előbb a Worm Angelsre várt nehéz feladat szombaton este hét órától, s a fővárosi összecsapás első felvonása sajnos nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, mert Kovács és Czakó emberelőnyös góljaival a Szeged szerzett kétfás előnyt a nyitó húsz percben. Láng Zoltán együttese hiába játszott óriási fölényben a második etapban, nem sikerült kapuba találni, így a záró felvonásban kellett volna fordítania a továbbjutáshoz. A Worm gárdája azonban szorult helyzete ellenére sem esett kétségbe, s Lencsés, valamint Hamvai góljaival az 54. percre utolérte ellenfelét (2-2). A véghajrá óriási izgalmakat hozott, s bár talán már sokan a hosszabbításra készültek, az 58. percben Hamvai éles szögből leadott lövése mattolta Garbacz kapust, majd miután a szegediek lehozták hálóőrüket, Hamvai üres kapura is betalált, így a Worm Angels 4-2-es sikert aratva biztosította be helyét a sorozat legjobb négy csapata között.

A DAB-ASP vasárnap délelőtt fél tizenkettőtől fogadta hazai környezetben az FTC-Telekom fiataljait, s úgy is kezdett, ahogy azt az érte szurkolók remélték is, hiszen Ráduly és Azari góljaival már a 12. percben 2-0-ra vezetett. A mieink helyzete a 24. percben lett még kedvezőbb, miután Marosi emberhátrányból is bevette a fővárosi ketrecet, s a játék képét látva ekkor bizony úgy tűnt, innen már nem lehet gondja a Bikáknak. A Fradi azonban nem adta fel, egy emberelőnyös góllal szépített, majd a 37. percben minimálisra csökkentette hátrányát úgy, hogy a DAB egyik legjobbja, Szabó Csaba verekedésért végleg kivált a játékból. Ígért tehát izgalmakat a záró felvonás, melyben több emberhátrányt is sikerrel védekeztek ki a DAB hokisai, akik Marosi 59. percben szerzett üres kapus góljával döntötték el végül a meccset és a párharcot (4-2).
Mindkét dunaújvárosi együttes bejutott tehát a legjobb négy közé, ahol a Worm Angels gárdája az alapszakaszt megnyerő Győr, míg a DAB-ASP a MAC ikonok együttesével meccselhet majd a fináléba jutásért.

Goodwill Pharma Szeged - Worm Angels 2-4 (2-0, 0-0, 0-4)
A Worm Angels gólszerzői: Hamvai Szilárd 3, Lencsés Tamás 1.
Továbbjutott a Worm Angels 2-1-es összesítéssel

DAB-ASP - FTC-Telekom 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)
A DAB-ASP gólszerzői: Marosi Máté 2, Ráduly Szabolcs 1, Azari Zsolt 1
Továbbjutott a DAB-ASP 2-1-es összesítéssel

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.