Vereség az MTK ellen

spigott - 2023. február 12. 16:56

Négy gólt, két piros lapot és az MTK II. 3-1-es sikerét hozta a jelentősen átalakult Dunaújváros FC első tavaszi bajnokija a stadionban ma délután.

Kép: DO-archív

Az MTK II. elleni hazai összecsapással vágott neki az NB III-as pontvadászat 2023-as idényének a Dunaújváros FC labdarúgó csapata ma délután kettő órától. Pár hónappal ezelőtt még komoly esélyesként várták volna a mieink a mérkőzést, ám a csapatot sújtó pénzügyi problémák miatt a keret nagy része, valamint Horváth Ferenc vezetőedző is távozott az elmúlt napokban. A mieink így rengeteg fiatallal álltak fel úgy, hogy az őszt a harmadik helyen befejező csapatból mindössze Szepessy Róbert, Jakab Dávid, Tóth Ákos, Ferenczy Máté és Hegedűs Kelemen maradt a keret tagja, míg a kispadon egyelőre az U19-es gárda vezetőedzője, Borsányi István foglalt helyet.

A több külföldi játékossal felálló fővárosiak erősebben is kezdtek, s már az 5. percben megszerezték a vezetést a szenegáli Thian találatával (0-1). A dunaújvárosi fiatalok nem roppantak meg, pár perc múlva egyenlíthettek is volna, ám kimaradt a ziccer. A 16. percben egy remek támadás végén kerülhetett volna ziccerbe Székely, ám Guth utolsó emberként fellökte, így a játékvezető kiállította a fővárosiak bekkjét. Reméltük, hogy az emberelőnnyel élni is tud együttesünk, ám elég volt egy pillanatnyi kihagyás a védelemben, s a 23. percben az MTK harcolt ki büntetőt, melyet Zsóri értékesített (0-2). Együttesünk igyekezett gyorsan szépíteni, ám hátul nagyon fellazult, s a fővárosiak egy szép kontra végén, Zsóri újabb találatával már 3-0-ra vezettek a 26. percben.

A meglehetősen ijesztő kezdés után egyenlő erők küzdelmét hozta az első felvonás, a fővárosiak több távoli lövéssel veszélyeztették a hazai kaput, míg a mieink hiába jutottak el többször is ellenfelük tizenhatosáig, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A térfélcserét követően egyre komolyabb fölénybe került együttesünk, s az 57. percben óriási lehetőséget szalasztott el, ugyanis Tóth hiába szólózhatott a félpályától, a kapusba pazarolta ziccerét. A 70. percben az MTK-s Juhász hagyta ki a meccs helyzetét, bő két méterről sikerült az üres kapu fölé lőnie, majd a dühét a kapufán vezette le.

A 73. percben újra Zsóri volt a főszereplő, de nem úgy, ahogy azt várta tőle az MTK szakvezetése, mert egy ártalmatlan helyzetben nagyon csúnyán, páros lábbal csúszott bele az egyik hazai játékosba, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A kettős fórban már óriási fölényben játszott együttesünk, s a 77. percben össze is jött a szépítés, miután Marlen Marcell éles szögből lőtt hatalmas gólt a jobb felsőbe (1-3). A véghajrában óriási erőket mozgósítottak a mieink a gólszerzésért, míg a fővárosiak arra rúgták a labdát, amerre álltak, ám így is kihúzták az utolsó perceket, így végül 3-1-es győzelmet aratva vitték el a pontokat Dunaújvárosból.

Dunaújváros FC - MTK II. 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Marlen, ill.: Zsóri 2, Thian

Dunaújváros FC: Molnár - Hegedűs (Marlen, 76.), Perjési, Szepessy, Ferenczy, Kilin (Klauz, 52.), Stampfel, Vajda (Fehér, 57.), Tóth, Jakab, Székely. Edző: Borsányi István.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.