Bajnok az R'Angels-KCR

spigott - 2023. március 6. 17:30

Háromgólos hátrányból felállva, hosszabbításban nyerte meg az OB IV/C-s bajnokság fináléját az R'Angels-KCR jégkorong csapata a fővárosban.

Kép: MJSZ/Anda Fábián

A fővárosban, a Vasas jégcentrumban rendezték meg az OB IV-es jégkorong bajnokság döntőit a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen az OB IV/C-ben szereplő dunaújvárosi R'Angels-KCR együttes is érdekelt volt, miután a február végi elődöntőben 7-5-re legyőzte a DJK SE gárdáját. Az újonc dunaújvárosi együttese ellenfele a rutinos játékosokkal felálló HKB Flashes II. gárdája volt, mely 2019-ben bajnoki címnek örülhetett, így izgalmas, komoly meccs várt hokisainkra.

Az összecsapás első fele azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, ugyanis hiába lőttek többet kapura ellenfelüknél, a vezető találatot a HKB szerezte meg a 18. percben, s hogy a dunaújvárosi játékosok kedve még rosszabb legyen, a második felvonásban újabb két gólt szerzett, így a 34. percben már 3-0-ra vezetett. Az R'Angels azonban nem adta fel a küzdelmet, Horváth Máté Sebestyén révén még a második harmadban megtörte gólcsendjét, majd a fordulás után Horváth újabb két találatával kiegyenlítette (3-3).

Erre is volt válasza a HKB-nek, mely az 52. percben újra magához ragadta az előnyt, szerencsére hiába, mert Horváth negyedik gólja újra egált jelentett az 56. percben (4-4). A rendes játékidőben több gól már nem született, így jöhetett a ráadás, mely szűk négy percig tartott, mert Várnagy Tamás megszerezte a mieink győztes gólját, így az R'Angels-KCR óriási bravúrt elérve, fennállása első szezonjában megnyerte az OB IV/C-s bajnokság küzdelmeit, amihez természetesen jár a gratuláció a csapat tagjainak.

OB IV/C döntő
HKB Flashes II. - R'Angels-KCR 4-5
(1-0, 2-1, 1-3, 0-1) - hosszabbítás után

R'Angels-KCR: Fejér Izabella - Szabó Tamás, Várnagy Tamás 1 (2), Hetényi Gábor, Horváth Máté Sebestyén 4, Lengyel László (1) - Madarász Milán, Portik Ágnes, Erőss Szabolcs, Nagy Tamás, Vinkler Zoltán - Kiss Balázs, Köhler János, Berkes Csaba, Juhász József Bence, Somogyi Attila - Nagy Péter, Hegedűs Tamás, Tóth Attila. Edző: Szepessy Gergő.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.