Bűnügyi felügyeletből letartóztatásig vezetett az út

Öcaline - 2023. március 6. 17:00

Persze ehhez az is kellett, hogy a 19 éves férfi egy sikertelen, ám jelentős rongálási kárral járó bűncselekményt kövessen el. Nagyon gyorsan elfogták, nagyon gyorsan döntöttek.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján a Székesfehérvári Járásbíróság letartóztatta azt a férfit, aki bűnügyi felügyelet hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el, erősítette meg a vármegyei főügyészség összegzése. Dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a férfi műszaki cikkeket, illetve gépkocsit tulajdonított el Dunaújvárosból még február elején, ezért vele szemben a bíróság február 28-án bűnügyi felügyeletet rendelt el.
Az elkövető a kényszerintézkedés szabályait megszegve március 2-án újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el, amely miatt őt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság őrizetbe vette. Az eset részleteiről a vármegyei főkapitányság összegzése számolt be: Nádasdladányban történt betörésről kaptak riasztást az egyenruhások hajnali 4 óra körül. A bejelentő által közölt Fő utcai helyszínen késedelem nélkül megjelenő rendőröknek az üzlet vezetője elmondta, hogy őt a biztonsági szolgálat értesítette arról, miszerint bejelzett a nádasdladányi dohánybolt riasztója. A helyszínre érve látta, hogy a hátsó bejárati ajtó rongálódott, az ismeretlen tettes azon keresztül jutott be a felújítás alatt álló, több üzletet magában foglaló komplexumba. Ott a postarészleg ügyfélkiszolgálójának műanyag ablakát betörte és a helyiségben kutatást végzett, továbbá a dohánybolt ajtaját többször próbálta berúgni sikertelenül. Végül üres kézzel távozott.
A helyszíni szemle adatai, az adatgyűjtések eredményei, továbbá a nyomozók munkáját elősegítő eb mind hozzájárultak a feltételezett elkövető mielőbbi azonosításához és elfogásához. Néhány órán belül kattant is a bilincs annak a közelben lakó 19 éves férfinak a kezén, akiről kiderült, hogy tettét vagyon elleni bűncselekmények miatt elrendelt bűnügyi felügyelet alatt követte el. 
A férfit lopás bűntett kísérlet és a bűnügyi felügyelet szabályainak megszegése miatt a rendőrségre előállították, ahol a nyomozók lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd – a vele szemben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon vagyon elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásokra tekintettel – őrizetbe vették. Kihallgatása során a férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetésének kísérletét elismerte.

Az eset nyomán a járási ügyészség ezúttal indokoltnak látta a gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, ezért indítványozta letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a gyanúsított letartóztatását, erősítette meg az ügyészségi összegzés.

(Fotó: FVMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

"Főni, viszem a verdát, éjfél körül itt vagyok..."

"Főni, viszem a verdát, éjfél körül itt vagyok..."

2024. aug. 07.

Ez volt a szép terv, a keserű valóság minden tényezőt tekintve rácáfolt: ittasan, vezetői engedély nélkül törte rommá munkáltatója autóját az a mongol férfi, aki a 6-os úton, a kulcsi körforgónál szállt el. Annyira be volt nyomva, hogy a szondát sem tudta megfújni, értesült a DO.

Szirénapróba: közeleg a hó eleji a hétfő, vele az újabb morgatás

Szirénapróba: közeleg a hó eleji a hétfő, vele az újabb morgatás

2024. aug. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben, Szabadegyházán és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható ezúttal is szirénapróba – városunkban hétfőn 11 órakor kezdődik a morgatás.

Lakástűz a Vasmű úton

Lakástűz a Vasmű úton

2024. júl. 30.

Berendezési tárgyak égtek abban a Vasmű úti lakásban, melyhez ma délután vonultak ki a helyi és a solti tűzoltók.

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

2024. júl. 23.

Országos kiterjedésű, de Fejér vármegyei vonatkozásokkal is bíró csalássorozat nyomán adott ki közleményt a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Tipptár, érdemes megfogadni!

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

2024. júl. 19.

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.