Döntőben a Worm Angels

spigott - 2023. március 12. 7:30

Nagy csata után jutott be az Andersen Liga döntőjébe a Worm Angels jégkorong csapata a Győr ellen. A DAB-ASP gárdájának viszont nem jött össze ez a bravúr.

Kép: Budavári Sándor

Az elődöntős párharcok negyedik mérkőzését vívták a dunaújvárosi jégkorong csapatok az Andersen Ligában szombaton délután és este, ugyanis a Worm Angels 2-1-es vezetésről vágott neki a Győr elleni csatának, míg a DAB-ASP 2-1-es hátrányból próbált egalizálni a címvédő MAC Ikonok ellen.

A Worm Angels hazai pályán igyekezett bejutni a sorozat fináléjába, s nem is kezdte rosszul az alapszakasz győztese elleni meccset, ugyanis Kiss Ákos már a 4. percben megszerezte a vezetést hokisainknak (1-0). Az ETO nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ám hiába szerzett kissé szerencsés gólt a 16. percben, két minutummal később Lencsés bombája talált utat a győri ketrecbe, így az első szünetre a mieink vonulhattak minimális fórral. A térfélcsere után is óriási harc dúlt a jégen, s bár Papp révén sikerült kétgólosra növelni az előnyt, szinte azonnal jött a válasz, így bőven ígért izgalmakat a záró felvonás. Melyben hiába támadott rengeteget az ETO, a Worm Angels hokisai jól védekeztek, ráadásul Pinczés is több bravúrt bemutatott, így Papp üres kapura szerzett gólja végleg eldöntötte a mérkőzést, melyet végül 4-2-re nyert Láng Zoltán együttese, így 3-1-es összesítéssel jutott be az Andersen Liga fináléjába.

Kép: Utánpótlás Sportfotó (Anda Fábián)

A DAB-ASP gárdája a fővárosban igyekezett kiharcolni a mindent eldöntő ötödik meccset, s bár a címvédő MAC Ikonok fölényét hozta az első játékrész, Szabó Csaba találatával mégis a mieink szerezték meg a vezetést a 9. percben (0-1). A folytatás már nem alakult ilyen jól, mert a hazaiak kétszer is bevették a dunaújvárosi kaput a 12. percben, majd a hajrában újabb gólt szerezve léptek el 3-1-re a DAB fiataljaitól. A második etapban sajnos tovább nyílt az olló a felek között, mert a vendéglátók egyszer egyenlő létszámban, míg kétszer emberelőnyben mattolták a DAB-ASP védelmét, így a záró etap előtt eldőlt a továbbjutás kérdése (6-1). A DAB hokisai ugyan megnyerték 2-1-re az utolsó játékrészt, ám ezzel együtt is az Ikonok örülhettek a 7-3-as sikernek, ami egyben azt is jelentette, hogy a fővárosiak lesznek a Worm Angels ellenfelei a sorozat fináléjában.

Eredmények, gólszerzőink

Worm Angels - UNI Győr ETO HC 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzőink: Papp Cs. 2, Kiss Á. 1, Lencsés 1.
Továbbjutott a Worm Angels 3-1-es összesítéssel

MAC Ikonok - DAB-ASP 7-3 (3-1, 3-0, 1-2)
Gólszerzőink: Szabó 1, Zaharevics 1, Strenk O. 1.
Továbbjutott a MAC Ikonok 3-1-es összesítéssel

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.