Előnyben a Worm, hátrányban a DAB

spigott - 2023. március 2. 12:30

A DAB-ASP hokisai háromgólos előnyről kaptak ki, a Worm Angels csapata viszont háromgólos hátrányból nyert az Andersen Liga elődöntőinek első mérkőzésén.

Kép forrása: DAB-ASP/Anda Fábián

Megkezdődtek az Andersen Liga elődöntőinek párharcai, melyekben a DAB-ASP gárdája a MAC Ikonok, míg a Worm Angels hokisai Győr ellen korcsolyáztak jégre szerdán este.

Az alapszakaszt második helyen befejező DAB-ASP jól kezdte a harmadik MAC Ikonok elleni hazai összecsapást, a 13. percben Strenk Olivér, négy perccel később Domokos Tamás talált be a fővárosiaknak, s mivel Valenta kapus lehúzta a rolót, az első szünetre kétgólos vezetéssel vonultak a Bikák. A második etapból még öt perc sem telt el, mikor Azari már háromgólosra növelte a hazai fórt, s a játék képét látva, nem sokan gondolhatták ekkor, hogy bajba kerülhetnek hokisaink (3-0). A második felvonás hajrájában azonban előbb szépített, majd a harmadik harmadban hét perc alatt három gólt lőve fordított az Ikonok együttese, így a véghajrában mégis a mieinknek kellett küzdenie az egyenlítésért (3-4). Ez végül az 59. percben Ráduly emberelőnyös találatával össze is jött, ám a hosszabbítás elején egy kapu mögött eladott korongból ismét betalált a MAC, mely 5-4-es sikerével elvette a DAB-ASP pályaelőnyét a három nyert meccsig tartó sorozatban.

Kép forrása: Worm Angels

A Worm Angels együttesére az alapszakaszt megnyerő Győr otthonában várt komoly feladat úgy, hogy egyik gárda sem a legjobb felállásban vágott neki a csatának. A nyitó felvonás kiegyenlített játékot, de egyetlen győri gólt hozott, ám a második húsz perc eleje nagyon rosszul alakult a mieink számára, mert a házigazdák öt perc alatt szerzett újabb két találattal léptek el 3-0-ra. A Worm Angels azonban nem adta fel, egyre komolyabb nyomást helyezett ellenfelére, s Hamvai, valamint gebei találataival még a második szünetig minimálisra csökkentette hátrányát (3-2). A harmadik húsz perc egy gólt hozott, ezt azonban a mieink szerezték Hamvai révén, így jöhetett itt is a ráadás, mely a 66. percben dőlt el Gebei második góljával, így Worm Angels óriási bravúrt bemutatva vette el a győriek pályaelőnyét (3-4).

Eredmények

DAB-ASP - MAC Ikonok 4-5 (2-0, 1-1, 1-3, 0-1) - hosszabbítás után
A DAB-ASP gólszerzői: Strenk, Domokos, Azari

UNI Győr ETO HC - Worm Angels 3-4 (1-0, 2-2, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
A Worm Angels gólszerzői: Gebei 2, Hamvai 2

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.