Fővárosi öröm a fináléban

spigott - 2023. március 26. 7:30

Második helyen végzett a Worm Angels hokicsapata az Andersen Ligában, miután kétgólos vereséget szenvedett a döntő harmadik meccsén a Mac Ikonok együttesétől.

Kép forrása: Worm Angels archív

Az Andersen Liga fináléjának harmadik mérkőzésén korcsolyázott jégre a Worm Angels gárdája szombaton este kilenc órától, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz a fővárosi találkozón, hogy maradjon esélyük a bajnoki cím megszerzésére.

A siker céljával vágott neki az összecsapásnak a címvédő is, mely erősebben is kezdett hokisainknál, s már az 5. percben megszerezte a vezetést Kőrösi révén (1-0). A folytatás is fővárosi fölényt hozott, s bár Németh Péter sikeres büntetőjével a 15. percben összejött az egyenlítés a mieinknek, az Ikonok még a szünet előtt magukhoz ragadták az előnyt, miután Németh Árpád is bevette Gyenes Dávid ketrecét (2-1).

A második felvonásból bő egy perc telt el, mikor Tornyai emberelőnyös találatával megduplázta fórját a házigazda, s hogy a mieink helyzete még nehezebb legyen, arról Schmál gondoskodott a 26. perc elején (4-1). A Worm nagyot küzdött, s Szepessy Máté góljával visszajött kettőre még a 33. percben, de a 46. percben Németh Árpád újra betalált, még közelebb hozva ezzel a bajnoki címet együttesének (5-2).

Láng Zoltán alakulata ekkor sem adta fel a küzdelmet, Gebei Gergely emberelőnyből szépített az álláson, ám az utolsó tíz percben hiába tettek meg mindent a felzárkózásért hokisaink, az Ikonok megtartották kétgólos előnyüket, s végül 5-3-as győzelemmel zárták le a három nyert meccsig tartó párharcot, megszerezve ezzel az Andersen Liga aranyérmét.

MAC Ikonok - Worm Angels 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

Worm Angels: Gyenes - Bontovics, Lencsés, Borbás, Németh 1, Rafaj - Hegyi (1), Hüffner, Gebei 1 (1), Hamvai (1), Szepessy M. 1 - Jobb (1), Krukk, Kiss Á., Papp Cs., Szepessy B. - Bába. Vezetőedző: Láng Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.