Hajrávereség Majoson

spigott - 2023. március 13. 7:30

Nagyot küzdött, de a mérkőzés hajrájában kapott góllal végül 1-0-s vereséget szenvedett Majoson a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Kép: DFC-archív (Anda Fábián)

A tabella tizenharmadik helyén álló Majosi SE otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III Középcsoportjában. Dr. Dobos Barna fiatal gárdája ezúttal is igyekezett jól megszervezni védekezését, ám emellett a támadásokra is jutott erejéből, s az első felvonás legnagyobb helyzetét is a mieink dolgozták ki, ám Marlen sajnos öt méterről a kapu felé vágta a játékszert. A hazaiak nehezen találtak fogást a fegyelmezetten játszó dunaújvárosiakon, így a szünetig nem tudták bevenni a DFC kapuját.

A térfélcserét követően valamivel hátrébb szorultak a mieink, s ekkor már kevesebbet tudtak időzni ellenfelük térfelén, igaz helyzetük így is akadt, ám Hegedűs fejesét védte a hazai hálóőr. Egészen a véghajráig úgy tűnt, összejöhet a pontszerzés fiataljainknak, főleg úgy, hogy Molnár kapus tizenegyest is hárított, ám a 81. percben egy szöglet után Sajnovics csúsztatta meg gólt érően a játékszert, megszerezve ezzel a vezetést a házigazdáknak. dr. Dobos Barna igyekezett változtatni, de a csereként beállt Gál lövését védte a hazaiak kapusa. Az eredmény sajnos már nem változott a lefújásig, így hiába játszott jól, végül 1-0-s vereséget szenvedett együttesünk, mely ezzel az eredménnyel visszacsúszott a bajnoki tabella ötödik helyére.

A találkozó után dr. Dobos Barna vezetőedző elmondta, napról napra látja a fejlődést a csapaton, mely egyre szorosabb meccseket játszik ellenfeleivel. – Saját nevelésű fiataljaink egyre inkább fel tudják venni a felnőtt bajnokság ritmusát, láthatóan sikerül előrébb lépniük minden edzésen, s minden találkozón. Ezúttal is megvolt az esély a pontszerzésre, sajnos elkövettünk egy-két hibát mindkét kapu előtt, de a küzdőszellemre ezúttal sem lehetett panasz, tényleg szívből játszottak a srácok, s ha hasonló ütemben fejlődnek, jönni fognak majd a pontok is.

Majosi SE - Dunaújváros FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sajnovics a 81. percben

Dunaújváros FC: Molnár L. – Perjési, Ferenczy, Szepessy R., Németh K., Hegedűs K., Tóth Á., Leidl, Stampfel, Marlen (Gál, 85.), Székely B. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.