Megduplázták előnyüket az Ikonok

spigott - 2023. március 23. 12:21

Ismét egy gól döntött az Andersen Liga döntőjében, melynek második mérkőzését is behúzta a címvédő MAC Ikonok gárdája a Worm Angels hokisai ellen.

Főoldali és belső kép forrása: Érdi Jégcsarnok facebook

Az Andersen Liga döntőjének második találkozóját játszotta a Worm Angels jégkorong csapata a MAC Ikonok Érden csütörtök este negyed tíztől, s a mieink nem titkoltan az egyenlítés reményében vágtak neki a finálé újabb felvonásának.

A kezdésre nem is lehetett panasz, a tétnek megfelelő elszántsággal vágtak neki az összecsapásnak hokisaink, s fölényük a 9. percben góllá érett, miután Kiss Ákos a kapu mögül húzta rá a pakkot Gadácsi kapusra, akiről a hálóba csorgott a játékszer (1-0). Sokáig nem, mindössze egy percig örülhettek azonban a hokisaink a vezetésnek, mert Lőczi bombája kifogott Gyenes kapuson, s bár a folytatásban is többet veszélyeztettek a mieink, a szünetig nem tudták újra megszerezni a vezetést (1-1).

A térfélcsere után egyértelmű fölénybe került Láng Zoltán alakulata, mely a 28. percben ismét megszerezte a vezetést Lencsés révén, aki egy rosszul felszabadított korongot lőtt Gadácsi mögé a kék vonalról (2-1). A folytatásban bőven volt lehetősége a mieinknek arra, hogy tovább növeljék előnyüket, ám helyzeteikkel nem tudtak élni, így a második szünetig nem változott az eredmény.

A harmadik etapra egy sokkal élesebb MAC jött vissza a jégre, s Jászai beleérős találatával már szűk öt percet követően sikerült újra egalizálnia (2-2). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, melyben sokáig nem született újabb gól, ám az 58. perc elején Horváth takarásból elengedett lövése utat talált Gyenes kapujába, s mivel a hátralévő időt már kivédekezték az Ikonok, így 3-2-es győzelmet aratva duplázták meg előnyüket az Andersen Liga döntőjében.

Worm Angels - MAC Ikonok 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

Worm Angels: Gyenes - Bontovics, Lencsés 1, Borbás, Németh, Rafaj - Hüffner, Hegyi, Gebei, Hamvai, Minárik - Jobb, Komáromi, Kiss Á. 1, Szepessy B. (1), Szepessy M. (1) - Bába, Krukk, Horváth, Kis. Vezetőedző: Láng Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

A címvédő nyerte a rangadón

A címvédő nyerte a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.