Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nyitva a Bartók, újra kezdődik az évad!

Terdik Péter - 2023. március 7. 9:10

A városlakók legnagyobb örömére elkészült a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza márciusi menetrendje – színes felhozatal csábítja a leendő és visszatérő látogatókat. Újdonság, hogy mostantól a pedagógusok (érvényes kártyával) 20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. 

Már a jegypénztár megszokott nyitva tartása szerint vásárolhatják meg a jegyeiket és bérleteiket a Bartók Kamaraszínház látogatói; márciusban újraindult az élet, elkészült a havi menetrend, felnőtteknek és gyermekeknek szóló előadások sorával várja a társulat a nézőket.

Készültek a nyitányra

A megnövekedett energiaárak következtében decemberi kezdettel több hetes kényszerszünetet rendelt el Őze Áron igazgató a Bartók színházban. A pauza ezzel együtt egyfajta felkészülés volt a következő évadra, ugyanis az így megspórolt források alapozták meg taöbbek között az új évad programjait. Előadásokból nem lesz hiány, a mikroszínpadra visszatér a Cseppek, a stúdióterenben látható lesz a Csipike és Kukucsi, a Nincstelenek, a Loft, és a Momo is. A színházteremben a Kinizsi Pál, a GODSPELL, az Egy csók és más semmi, és a Vízkereszti Gritti című darabokkal örvendeztetik meg a közönséget.
A színház csatlakozott a X. Színházi Olimpiához is, amely részeként május 6-án az indiai The Chorus Repertory Theatre mutatkozik be egy Macbeth-előadással. Június 16-án pedig Csehov Három nővér című darabjával – Sebestyén Aba rendezésében – lép fel a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Persze nyáron sem fogunk unatkozni, visszatér a Mikro Fesztivál és a Bartók Liget is!

Kedvezmény a pedagógusoknak

Az új évad újdonságokat is hozott: a pedagóguskártyával rendelkező pedagógusok 20%-al olcsóbban, kedvezményes áron vásárolhatják meg a jegyeiket, bérleteiket. Az ajánlat a terembérleti, illetve a vendégelőadásokra nem vonatkozik. Emellett továbbra is kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet, bérletet a diákok és a nyugdíjasok, valamint elérhető a 20%-os csoportkedvezmény is. 10% kedvezményt pedig azok kaphatnak, akik az adott hónap 12-éig megvásárolják a színházjegyüket a következő hónapra. 
A színház hivatalos oldalán már elérhető a részletes programkínálat, az előadások pontos időpontjai, illetve minden további információ ott olvasható!

Egyeztetés, szívélyes meghívás 

Szabó Zsolt, településünk gazdasági és koordinációs alpolgármestere a napokban egyeztetett Őze Áron igazgatóval a költségvetésről – a találkozó alkalmával Őze Áron egy színházjeggyel is meglepte az alpolgármestert. 
Ezzel együtt meghívta a Pentelei Waldorf Általános Iskola 8. osztálya által előadott GODSPELL című előadásra. (A darab bemutatója tegnap volt, de ma 18 órától újra láthatják az érdeklődők a színházban – a szerk.) 

Erre, s ezzel együtt az összes előadásra és programra szívvel várják színházkedvelő közönséget!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.