Továbbra is az élvonalban a Vasvári iskola

Öcaline - 2023. március 8. 17:59

A fényes bizonyítékot a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) díjátadó gálája szolgáltatta a közelmúltban: a Magyar Sport Házában tartott ünnepségen rangos elismerést érdemelt a dunaújvárosi intézmény.

A 2022-es év legjobb sportiskoláit és sportolóit ismerték el azon az ünnepségen, amelyet a napokban rendeztek a fővárosban – a SIOSZ évértékelő gáláján ezúttal is kijutott a jóból a Vasvári Pál Általános Iskolának: a sport tagozatos intézmény második helyezett lett a Magyarország legjobb sportiskolája a köznevelési típusú általános iskolák kategória versenyében.

A csapatmunka diadala

A kitüntetést Gálosfai Tímea intézményvezető olyan jelentős személyiségektől vehette át, mint Gál Csaba, Nemzeti Sport Ügynökség Zrt. főosztályvezetője, valamint Tóth Krisztián, olimpiai bronzérmes – és több világ- és Európa-bajnoki érmet is elhódított – cselgáncsozó.
További elismeréseket adott át Rózsa József, a SIOSZ elnöke, dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégia vezérigazgató-helyettese, dr. Sáfár Sándor, a Nemzeti Sport Ügynökség Zrt. Sportakadémiák, Sportiskolák, Kiemelt Sportegyesületek és Egyetemi Sport Igazgatóság igazgatója, valamint dr. Reinhardt Ákos a Honvédelmi Minisztérium Sportügyekért felelős államtitkárság főosztályvezetője.

Az elismeréshez rendelt összegzésben a Vasvári köszönetet mond tanítványainak a szép eredményeket, az edzőknek a lelkiismeretes felkészítő munkáért – és külön a szülőknek is azért, hogy segítették gyermeküket a sportolás útján. Mint kiemelték, szintén köszönet jár a Vasvári pedagógusainak a sportolókat támogató hozzáállásukért – az újabb szép eredmény a több éves magas színvonalú együttműködés eredménye.

Van mire büszkének lenni

A SIOSZ az oktatás és az élsport határmezsgyéjén működő országos szervezetként vállal fontos szerepet az utánpótlás-nevelés terén – a Vasvári több mint másfél évtizede, 2007-ben csatlakozott a szövetséghez. Az együttműködés fontosságát hangsúlyozta a díjátadó kapcsán Gálosfai Tímea igazgató a DSTV kamerája előtt:
– Nagyon fontos az együttműködés, mint ahogy nagyon fontos a közös munka elismerése is – mint sportolóink, mind a vasváris család nevében mondhatom, hogy büszkék vagyunk az újabb sikerre. Azt érdemes tudni, hogy valóban hatalmas merítéssel dolgozik a szervezet, hiszen közel száz intézmény, sportegyesület szerepel a SIOSZ égisze alatt szerte az országban, az általános iskolák száma is mintegy hatvan. Egy ilyen mezőnyben a második hely valóban hatalmas siker – és egyúttal óriási ösztönző a folytatáshoz is!

Az intézményvezető külön is kiemelte, hogy két év alatt immár a második „dobogós” eredményt tudhatja magáénak a Vasvári – ráadásul a tavalyi harmadik hely után sikerült egy fokkal magasabbra állni. Gálosfai Tímea hangsúlyozta, a SIOSZ újabb elismerése is igazolja, hogy van mire büszkének lenni iskolájukban:
– Minden sportolót, és így minden sportiskolát ösztönöz, hogy a lehető legjobb teljesítményt érje el, ugyanakkor az is hangsúlyos tényező, hogy bár az iskolát ismerték el, ez a kitüntetés nem csupán a Vasvári érdeme – a fantasztikus eredmények sorát elérő gyerekek, az egyesületek és a remek szakmai munkát végző edzők, valamint a közös munka hátterét biztosító szülők közös munkájának gyümölcse.  Remek együttműködés évtizedes hagyományát ápolja a vasvári – és ennek az eredménye a most elnyert elismerés. Nagyon fontos ebben a közös munkában az utánpótlás biztosítása mellett az is, hogy az iskolánk megteremtse azokat a kereteket, feltételeket, amelyek abban segítenek, hogy az élsport ne menjen a tanulás rovására – ez is lényeges pillére a közös gondolkodásnak, az együttműködésnek.

(Címlap- és nyitókép: Vasvári iskola; belső oldali archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.