Dunaújváros Hetilap

Philip úr kiakadt – a "Rajta, Újváros!" Egyesület válaszolt a dörgedelmeire

Öcaline - 2023. április 30. 9:06

Csicskázós, dollárcselédezős kirohanással rukkolt ki az őt ért "vádakra" Rákay Philip: a fideszes véleményvezérként is ismert üzletember éles hangú dörgedelmeire a nagy közösségi felületen válaszolt a "Rajta, Újváros!" Egyesület. Mutatom.

"Gyurcsány-csicska", "undorító rémhírterjesztés", "beteg képzelet szüleménye", "dollárcseléd", és persze – totális tévedésként – "gumigyár": csak néhány jellemző frázis abból a finoman szólva is éles hangú kirohanásból, amellyel Rákay "Philip" Kálmán reagált a város határában megszerzett földterülete hasznosításával kapcsolatos vádakra. A Fidesz holdudvarában kolosszális magasságokba emelt ekéző próza műfajában született bejegyzés lényege, hogy a "beruházó" a terület egy részét eladta a Hankooknak, a másik felére pedig elővásárlási jogot szerzett a [sic!] gumiabroncsgyár.

Philip úr bejegyzésére a "Rajta, Újváros!" Egyesület reagált tegnap este. Betűhív közlés itt!

Fideszes földmutyit vallott be Rákay Philip a város határában

Tavaly év végén derült ki, hogy a fideszes üzletember, Rákay Philip egy fél margitszigetnyi területet vásárolt fel Dunaújváros határában a Hankook gyár mellett.
A vásárlással egyértelmű lett, hogy a Hankook nem tud tovább terjeszkedni, a megvásárolt terület sorsáról pedig különböző hírek röppentek fel. Ezek között szerepelt akkumulátorgyár is. 
Most Rákay Philip elismerte: pontosan tudja, hogy beszorította a Hankookot, de már sikerült megegyeznie a gumigyárral.

Lefordítjuk: Rákay Philip elhappolt egy területet a Hankook elől, aminek egy részét aztán tovább értékesített a gyárnak. Feltehetően busás haszonnal ékelődött be az adás-vételbe.

Arról Rákay továbbra is hallgat, hogy a terület fennmaradó részével mi a terve. Erre várunk több mint fél éve.
A legszomorúbb, hogy a Fidesz választókerületi elnökének, Molnár Krisztiánnak, és városunk fideszes országgyűlési képviselőjének, dr. Mészáros Lajosnak Rákay lehúzásával nemhogy baja nincs, annak egyenesen örülnek. Ahogyan szerintük az is rendben való, hogy titkolóznak a területről. 
Emlékszünk: Iváncsa esetében pont így jártak el, az ott élők megkérdezése nélkül döntöttek az ott élők jövőjéről.

Ez a fideszes tempó elfogadhatatlan!

Itt tartunk most, és persze már tudjuk is a választ: Gyurcsány, esetleg dollárbaloldal.

UPDATE 05. 04. 18.36 – Szabó Zsolt: "Döbbenetes beismerés”

Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester a személyes megszólítás nyomán érdeklődésünkre döbbenetesnek nevezte azt a beismerést, amit Rákay Kálmán tett. Az alpolgármester szerint a legbeszédesebb az, hogy a fideszes üzletember láthatóan nem is érti, hogy mi a probléma azzal, ami történt – egészen döbbenetes, hogy a NER-nek és a NER-közeli üzletembereknek mennyire természetes lett a mutyi, vagyis az, hogy kiváltságos helyzetükkel visszaélve gazdasági előnyre tegyenek szert: 
– Természetesen mondani mindent lehet, azt is, hogy Rákay Philip, aki egy televíziós műsorvezető, megvásárol saját ötlettől vezérelve egy fél margitszigetnyi területet Rácalmáson, hogy aztán azon nyomban meg is állapodjon a Hankook abroncsgyárral, amely évtizedek óta a területen üzemel.  Teszi mindezt egy különleges gazdasági övezet területén, ráadásul úgy, hogy az itt élőknek semmit sem hajlandó elárulni arról, hogy a fennmaradó területtel mi a terve. Az természetesen már csak hab a tortán, hogy az egész terület egy olyan úton közelíthető meg, ami Dunaújváros önkormányzatának tulajdonában áll. Láthattuk, hogy a Fidesz sosem Dunaújváros érdekei szerint cselekszik, legyen szó az ipari parkról, amit Dunaújváros pénzén Iváncsára vittek, vagy pedig legyen szó a különleges gazdasági övezetről. Ez a fideszes politika csak kárt okoz a térségben élőknek – és biztos vagyok benne, hogy ezt a választók is pontosan látják, átlátják.

(Fotó: "Rajta, Újváros!" Egyesület – facebook)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

2024. okt. 18.

Szabó Zsolt harminchat éves, és fiatal kora ellenére már jó ideje a közéletben dolgozik. 2010-től önkormányzati képviselő, 2019 óta pedig Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A június 9-i választáson, a "Rajta, Újváros!" Egyesület színeiben elsöprő fölénnyel ismét mandátumot szerzett, így közgyűlés tagja maradt. Interjú.

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

2024. okt. 18.

A Béke városrészben élőknek már évek óta fejtörést okoz a postahivatal hiánya, és főleg az idősebb korosztály az, aki leginkább elszenvedi ennek hiányát. De már látszik az alagút vége! A kampányidőszakban ígérte meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület, hogy lesz a Békében posta. És lesz!

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

2024. okt. 17.

Immár a negyedik távhőszezon kezdődik  Dunaújvárosban úgy, hogy a DVG Zrt. a távhőszolgáltató, egyben a negyedik szezon Pomázi Csaba nélkül. Mint minden évben, úgy most is jelentős beruházások történtek a távhővezetékeken is és az erőművekben is. A szezonkezdésről Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a Verebély úti erőműben.

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

2024. okt. 17.

Az elmúlt években országos szinten megugrottak az ingatlanárak, és Dunaújvárosban is ez volt tapasztalható, derül ki a DSTV összegzéséből. Mik befolyásolják az árak változását? Milyen lakásokat keresnek jelenleg településünkön? Válaszol a tanácsadó! Hangkép.

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

2024. okt. 16.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást követték az események a szovjet, majd az egykori szovjet emlékmű helyén. Hamarosan véget ér a kegyhely kialakítása – és így véget ér az áthelyezés.

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

2024. okt. 14.

Az elmúlt ciklusban sem volt ritka, hogy kisebb-nagyobb diákcsoportok, óvodások, látogatók nyerhettek betekintést a hivatal működésébe. Barta Endre alpolgármester a Pentelei iskola gimnazistáit fogadta a napokban. 

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

2024. okt. 12.

Dunaújvárosban is megemlékeztek a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos miniszterelnök hősiességéről és bátorságáról. A ’48-as emlékműnél tartott eseményen közreműködött Kiss Kálmán költő, tanár; beszédet mondott Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.