A megfelelő vállalatfejlesztés ma már elengedhetetlen

doszerk - 2023. május 12. 15:35

Manapság már kifejezetten fontos az, hogy egy adott vállalat milyen irányba és milyen tempóban fejlődik. (X)

Ma már rengeteg innovatív, digitális megoldás közül válogathatunk, ami segít megtalálni a helyes útvonalat, de elengedhetetlen a megfelelő stratégia és a szakértelem is ahhoz, hogy tovább tudjunk növekedni és ne hagyjanak le minket a versenytársak.

A vállalatfejlesztés minden területen segít hatékonyabbá válni

Minden vállalatnál eljön az az idő, amikor felül kell vizsgálni és javítani kell az eddigi szervezeti struktúrát, vagy teljesen új vállalati irányt kell létrehozni. Akárhogy is, a cél a következő szintre lépés. Ehhez elengedhetetlen külső segítséget kérni, például a Thalassys vállalatfejlesztés szolgáltatása tud mindenben támogatni, amire csak szükség lehet.

Belsőleg fontos pontosan meghatározni az egyes munkakörök feladatait és felelősségi körét, valamint a különböző területek és pozíciók határait. Ahogy egy szervezet fejlődik, lesznek olyan időszakok, amikor nem lesz hatékony a működés. Ez azért történik, mert a vállalat nem tudatosan, az alapoktól kezdve épül fel, és nem tervszerűen, hanem spontán módon fejlődik. Természetesen ilyenkor sem kell pánikba esni, hanem be kell avatkozni, és újra kell gondolni a folyamatokat.

A stagnálás megelőzésében segít, ha szemmel tartunk néhány elemet és felteszünk néhány kérdést. Például van-e felelős személy az egyes feladatokért? Az adott feladatért a megfelelő személy felelős a megfelelő helyen? A leghatékonyabb módszereket alkalmazzuk? Elveszhetnek a feladatok és a felelősségi körök a szervezetben? Van megfelelő üzleti stratégiánk?

Mi az az üzleti stratégia?

A stratégia a cselekvések megtervezése és a megvalósításukhoz szükséges erőforrások biztosítása. A hatékony működés önmagában nem stratégia. Egy kis vállalat működhet nélküle, de egy versenypiacon elengedhetetlen a fejlődéshez.

A rugalmasság nélkülözhetetlenné vált a vállalatok számára, hogy gyorsan reagálhassanak a piaci és gazdasági változásokra. A cég tevékenységét folyamatosan figyelemmel kell kísérni, és be kell avatkozni, ha a helyzet megkívánja. Ha úgy érezzük, hogy nem mennek jól a dolgok, vagy nem érjük el az eredményeket, ahogy azt szeretnénk, az a vezetési stratégia hiányáról és hibájáról árulkodik.

A modern, digitális megoldások elengedhetetlenek

Az automatizált folyamatok időt takarítanak meg. Ezt az időt át lehet irányítani más feladatokra, javítva ezzel a vállalat egészének hatékonyságát és teljesítményét. A költségek is csökkennek, mivel az adatok, információk és egyéb dokumentumok elkészítésének és kezelésének hagyományos módszereire már nincs szükség.

Természetesen ezek a rendszerek teljes mértékben integrálódnak a már kialakult vállalati folyamatokba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy manapság a cégek még nem alkalmazzák ezeket a módszereket vagy nagyon lassan adaptálják őket, ami azt is jelenti, hogy aki időben lép, az versenyelőnybe kerülhet a többiekhez képest. A vállalatfejlesztés elengedhetetlen napjainkban.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban!