Családi csapattal országos bajnok a POK

spigott - 2023. május 18. 17:45

Minden mérkőzését megnyerve hódította el a sakkozók országos diákolimpiai csapatdöntőjének első helyét a Pannon Oktatási Központ együttese.

Szombathelyen rendezték meg a sakkozók országos diákolimpiai döntőjét május 12. és 14. között, melyen a Pannon Oktatási Központ csapata is részt vett. Mivel az együttes hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a megyei döntőről, bizakodással vágtak neki a szombathelyi viadalnak, melyről Árgyelán Emese, a megméretésen együtt szereplő Pásti-testvérek, Anna, Áron és Zsombor édesanyja számolt be honlapunknak.
– Sajnos a tavalyi év nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, Áron nem találta jó formáját és a hátsó táblákon is gyengélkedtünk, egyedül Tancsa Tominak ment jól a játék. Az idei évben azonban csere történt, hiszen Anna nem a lányoknál indult, hanem utolsó évesként beült a fiúcsapatba, míg Zsombor végre felkerült a gimnáziumba, így három gyermekem végre egy csapatban ülhetett le játszani. A döntőnek Tancsa Tamással kiegészülve vágtunk neki, s a csapat lehengerlően játszott, a középiskolás fináléban egyedüliként minden mérkőzésüket megnyerték.

Képek forrása: Árgyelán Emese

Áron és Zsombor tábladíjat is szerzett, hiszen mindketten mindössze fél-fél pontot adtak le, így közel hibátlan teljesítménnyel végeztek. Zsombor mindössze tizenhárom esztendős, s a középiskolás mezőnyben ez nagyon szép teljesítmény volt tőle, nagyon érett, kiegyensúlyozott versenyzést mutatott. Anna is csak fél ponttal maradt le a tábladíjról, mert az egyik partiját sajnos elizgulta, s Tomi is gyönyörűen tartotta a második táblát, így mind a négy gyerek szuper teljesítménye kellett ahhoz, hogy veretlenül, nyolc meccsből nyolcat megnyerve szerezzék meg az országos diákolimpia bajnoki címét, megelőzve a budapesti Lauder és a debreceni Fazekas gimnázium csapatait. Nagyon szépen köszönjük iskolánknak, a támogatást és a szuper mezeket, valamint edzőinknek, Taskovits Istvánnak, Klimkó Csabának, Medvegy Zoltánnak, Berkes Ferencnek és Erdős Viktornak az egész éves munkát.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.