Lomtalanítás bárhol, bármikor

doszerk - 2023. május 21. 8:30

Nincs is jobb apropója a lomtalanításnak, mint a költözés vagy a lakásfelújítás. Lomtalanítás során megszabadulhatunk azoktól a dolgoktól, amelyre már nincs szükségünk, elavultak, elromlottak, megsérültek. (X)

Ha kertes házban él, akkor még nagyobb az esély arra, hogy az elmúlt évek alatt nagyobb mennyiségű lom gyűlt össze, hiszen a családi ház és melléképületei kiválóan tudják elnyelni ezeket a felesleges dolgokat. Sokan azt gondolják, hogy csak az évi egyszeri központi lomtalanítás alatt van lehetőségük megszabadulni ezektől a kacatoktól, azonban ez nem így van, hiszen szükség esetén a költöztető cégek is gondoskodnak a lom elszállításáról.

A költözés remek lehetőség a szelektálásra

Költözéskor mindenképpen érdemes átnézni minden dolgunkat és ami nem érdemes arra, hogy továbbvigyük, attól a Promove lomtalanítás szolgáltatása segítségével szabadulhatunk meg. Előkerül ilyenkor minden olyan műszaki cikk, ami elromlott vagy már elavult, de nem volt szívünk megválni tőle, esetleg azt terveztük, hogy megjavíttatjuk, de erre soha nem került sor.

Tegyük félre azokat a bútorokat, melyekkel már nem akarjuk új lakásunkat berendezni, amelyek helyett újat szeretnénk vásárolni, vagy esetleg nem férnek majd be.

Nézzük át a ruhákat is és ami már legalább két éve nem volt rajtunk, esetleg kihíztuk, kifogytuk vagy soha nem is tetszett, mindenképpen selejtezzük le.

Használati tárgyaink is rengeteg helyet foglalnak, felesleges vázák, gyertyák, törött kancsók, csorba poharak, lyukas lábasok, sérült gyerekjátékok és minden olyan dolog, amit már nem tudunk használni vagy nem leljük benne örömünket, mehet a lomok közé.

Mi legyen a kiválogatott holmikkal?

Ha készen van a válogatással, akkor jöhet még egy kör a lomtalanítás előtt, mégpedig a még használható dolgok elajándékozása vagy értékesítése. Amennyiben van rá ideje és energiája, akkor átnézheti a kupacot, hiszen lehet, hogy más még tudná hasznosítani azon dolgok egy részét, amelyre Önnek már nincs szüksége. 

Érdemes ezeket a közösségi oldalakon meghirdetni, esetleg a családi, baráti körbe elajándékozni. Különféle segélyszervezetek is szívesen fogadnak bútorokat, ruhákat, konyhai eszközöket, ágyneműket, így érdemes a közelben lévő alapítványokat, szervezeteket megkérdezni, hogy nincs-e valamire szükségük.

A megmaradt dolgok lomtalanítása

A kiválogatott holmikkal kapcsolatban már lehet is intézni a lomtalanítást, amelynek kapcsán a vállalkozás a megbeszélt időpontban megjelenik és elvisz minden felesleges dolgot. Így nincs többé probléma abból, hogy hová kerüljenek a kimustrált szekrények és a kiszerelt zuhanyfülke. Egyszerű, gyors és költséghatékony megoldás a lomtalanítási szolgáltatás, így új otthonába már csak a valóban szükséges bútorok és használati tárgyak fognak beköltözni.

Akár lakásfelújítást végez, akár költözködik, vagy éppen egy olyan ingatlant vásárolt, melyet ki kell üríteni, a lomtalanítás az Önnek megfelelő szolgáltatás, mely segít abban, hogy minden felesleges dolog a megfelelő helyre kerüljön. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.