Sportolói véradás: fontos ügy mellé állnak

spigott - 2023. május 10. 17:30

Összesen negyvenkét dunaújvárosi sportegyesület jelezte, hogy ott lesz a Fabó Éva Sportuszodában sorra kerülő sportolói véradáson, jövő hét kedden. Rekorddöntésre készülnek! 

Újabb jótékony esemény megszervezésébe vágta fejszéjét a "Jót, Szívből" – Dunaújvárosért akciócsoportja, mely a Fabó Éva Sportuszodában rendezi meg a "Sportolói Véradás Rekordkísérlettel" elnevezésű rendezvényét május 16-án, azaz jövő kedden.

Az esemény ma délutáni sajtótájékoztatóján a Jót, Szívből - Dunaújvárosért akciócsoport vezetője, Petrás Gábor, dr. Barna T. Katalin, a Szent Pantaleon Kórház vértranszfúziós osztályának főorvosa, Geistné Erdélyi Júlia, a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezetének munkatársa, Primász Ágnes, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület szakosztályvezetője, Garda Krisztina, a DFVE női vízilabdázóinak csapatkapitánya, valamint Balogh Katalin, a sportolói véradás főszervezője számolt be érzéseiről, várakozásairól.
Mint azt Balogh Katalin elárulta, összesen hatvan helyi sportszervezettel vették fel a kapcsolatot, ezek közül végül negyvenkettő jelezte is részvételét, s nemcsak a sportolók, hanem sportvezetők, rokonok, szurkolók is ígérték, hogy eljönnek, ezzel is felhívva a figyelmet a véradás fontosságára. A szervezők kisebb ajándékokkal, csokoládéval, gyümölccsel, ásványvízzel várják a résztvevőket május 16-án, kedden, méghozzá 9 órától 16 óráig. Mint elhangzott, a nemes közösségi kezdeményezés egyúttal remek lehetőséget teremt arra is, hogy a sportemberek és a drukkerek közösen álljanak ki egy jó célért, és nem utolsósorban személyesen is találkozzanak egymással a rekorddöntő eseményen.

A sajtótájékoztató és a sportolói véradás szervezői is nagy várakozással tekintenek a rendezvény elé, s nagyon bíznak abban, hogy sokan tiszteletüket teszik a rendezvényen.

Dr. Barna T. Katalin, a Szent Pantaleon Kórház vértranszfúziós osztályának főorvosa:
– Nagy örömmel vettük ezt a kezdeményezést, mely helyi szinten, de talán országosan is egyedülálló. Óriási szükség van a kórházban a vérkészítményekre, sajnálatos módon a covid lezajlása után országos szinten is visszaesett a véradók száma, miközben a betegek száma nem csökkent. Ezért is szeretnénk kérni a kórház vezetésének nevében is, hogy lehetőleg minél többen jelenjenek meg ezen a napon, nagy szeretettel várunk mindenkit a 18 és 65 év közötti korosztályból.

Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője:
– Nem először működünk együtt az akciócsoporttal, s ezúttal is nagyon örültünk a felkérésnek, s természetesen azonnal a jó ügy mellé álltunk, nem gondolkodtunk egy percig sem. Remélem, hogy a mi közreműködésünknek is köszönhetően még többen tudnak csatlakozni a vizes sportágak képviselői közül, s nagyon bízom abban, hogy sikeres program lesz a nagy közös véradás.

Geistné Erdélyi Júlia, a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezetének munkatársa:
– Természetesen mi is nagy örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést, mert óriási szükség van a donorokra, ezért mi is óriási szeretettel várjuk a véradókat. A résztvevőknek egy aranyos kis kitűzőt adunk ajándékba, ami szép emlék lehet a sportolói véradás után, illetve különböző szűrővizsgálatokkal is várjuk a megjelenteket, vérnyomást, vércukorszintet és hemoglobin szintet is mérünk majd azoknak, akik igényt tartanak rá.

Garda Krisztina, a DFVE csapatkapitánya:
– Mikor Ági felhívott ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban, természetesen egyből igent mondtam rá. A klub és a felnőtt csapat is gyakran oda szokott állni a jó ügyek mellé, ezért gondoltam én is fontosnak, hogy azonnal támogassam a kezdeményezést.

Figyelem, fontos: mint többen is hangsúlyozták a tájékoztatón, a sportolói véradás természetesen nyitott esemény, így várják a sportágak képviselői mellett a 18 év alatti sportolók felnőtt hozzátartozóit, és persze nagyon számítanak a drukkerek jelenlétére is! Szintén fontos tudnivaló, hogy a véradás kötelező feltétele a személyi azonosító okmány, valamint a TAJ-kártya; minden váradót kérnek, e dokumentumok birtokában keresse fel a sportuszodát!

És persze mindenkit várnak – jó ügy mellé állnak, rekorddöntésre készülnek!

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.