Újvárosi Fesztivál augusztus 20-án – színpadon a Quimby zenekarral!

Fábos Zsolt - 2023. május 4. 18:08

Az augusztális programjáról tartott tájékoztatón éppen a diák alpolgármester jelentette be a remek hírt – máris itt a tételes menetrend, újra itthon a Quimby!

Tartalmas programokat ígér a dunaújvárosi nyár. Egymást érik a rendezvények, most szombaton Bringatúra, Szlalom verseny, majd az elkövetkező hetekben Bimmer Parade, Parázs-Varázs, Rendvédelmi felvonulás, Sugárúti fesztivál, gyereknapi programok. 

Már javában készülnek

És természetesen készül már városunk augusztus 20. méltó megünneplésére is. Ez utóbbiról tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester és Hegedűs Kristóf, aki egy különleges fordított nap keretében vette át Barta Endrétől a humán alpolgármesteri feladatokat. Az augusztusi ünnepi eseményről Pintér Tamás kezdte a tájékoztatót:
– Tavaly is rendhagyó módon jelentettük be az augusztus 20-ai programokat, reméljük, ez már hagyománnyá válik, hogy a fordított nap keretén belül, az ideiglenesen kinevezett alpolgármesterrel adhatunk tájékoztatást a városlakóknak az Újvárosi Fesztiválról. Nagyon sok szeretettel meghívunk mindenkit az augusztális dunaújvárosi programjaira. Bár még egy kicsit messze van, de talán érdemes előre tervezni, beírni a naptárba ezt a napot. A programok délben kezdődnek, számtalan gyerekeket és fiatalokat célzó szolgáltatás vehető majd igénybe a helyszínen. Természetesen az idén sem maradhatnak el a színpadi produkciók, ráadásul két színpad is lesz. Az egyik a gyerekszínpad, ahol Suplicz Mihály és társulata mesés produkciója látható majd, illetve a nagyszínpad – ahol komoly koncertprogrammal készülünk.
A fellépőket már Hegedűs Kristóf, a fordított nap keretében a humán alpolgármesteri feladatokat ellátó fiatalember sorolta el a sajtótájékoztatón:
– Az idén több zenekar is fellép az augusztus 20-ai Újvárosi Fesztiválon. A délután folyamán egy dunaújvárosi helyi zenekar kap lehetőséget, majd pedig a New Level Empire élő koncertje következik. Az este fő fellépői szintén dunaújvárosi próbateremből indultak, akiket mindig szívesen látunk itthon és az itthoni színpadokon – a Dunaújvárosért Díjas Quimby zenekar! Én is ajánlom mindenki figyelmébe ezeket a programokat és már most jó szórakozást kívánok az Újvárosi Fesztiválhoz.

Szolgáltatásözön + program percről percre

Újvárosi Fesztivál az Euroshow Kft. szervezésében a Dunaújváros önkormányzatának támogatásával
Időpontja: 2023. augusztus 20. 12.00-24.00
A rendezvényhez kapcsolódó szolgáltatások
– Légvár
– Játszókamion
– Gyermekjátszó- tipegő
– Vidámpark
– Sportprogramok
– Arcfestés
– Lufihajtogatás
– Henna
– Kreatív sarok
– Selfie fal
– VR gép
–  Színpadi programok
A szponzorok támogatásával a szolgáltatások skálája még bővülhet!

Színpadi programok részletesen
Gyerekszínpad
13:00 Megnyitó és a Löfan Mazsorett Csoport fellépése
14:00 - 15:00 Helyi csoportok fellépése
15:30 Suplicz Mihály és Társulata – mesejáték
16:00 Dóczi Zsuzsi – Gymstick
Nagyszínpad
15:00 Kenyérszentelés
16:00 - 17:00 Helyi zenekarok fellépése
18:00 - 19:30 New Level Empire élő koncert
20:30 - 22:00 Quimby élő koncert
22:00 – 24:00 DJ

A lényeg: színes, gazdag, változatos kínálat várja a közönséget augusztus 20-án – és jön, jön, jön, újra itthon a Quimby!

(Címlap- és első belső oldali fotó: Végh Zoltán; második belső oldali fotó: Quimby)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

2024. jún. 28.

Idén immár harmadszorra csalogatta színes programmal a városlakókat a Resti Bisztró stábja az egység előtt lezárt Vasmű útra múlt hét végén. Az eseménysorozat ráadásul két naposra bővült – sok-sok zene és tánc, színes családi kavalkád, de még jövővallatás és sütiverseny is színesítette a kínálatot.

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.