300 millió forintból újul meg a sportcsarnok

spigott - 2023. június 13. 14:48

A Dunaújvárosi Sportcsarnok tetejének felújítása mellet a nyílászárók cseréjére is biztosan sor kerül abból a 300 millió forintból, melyre az Országos Tornaterem Felújítási program keretein belül pályázott sikerrel a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Az elmúlt huszonhat esztendőben számtalan szép, szívünknek kedves mérkőzéssel, s egyéb eseménnyel ajándékozta meg a város sportszerető lakóit a Dunaújvárosi Sportcsarnok. Bár az elmúlt években többször is volt arról szó, hogy esetleg új létesítményt kap városunk, vagy a jelenlegit építik újjá, a tervek végül dugába dőltek, így azok a csapatok, melyek használták a csarnokot, sajnos egy évről évre folyamatosan romló állapotú létesítményben kellett, hogy eddzenek, illetve mérkőzéseket játsszanak.

Sikerrel pályáztak

Ez igen komoly nehézségeket okozott a szakosztályoknak, hiszen a beázások, a nyári hőség, vagy a téli hideg jelentősen beszűkítették lehetőségégeiket az ideális munkára, ezért a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is jelentkezett arra a nyílt pályázatra, melyet a Magyar Kézilabda Szövetség hirdetett meg az Országos Tornaterem Felújítási program keretein belül. Az ezzel foglalkozó szakmai bizottságok az elmúlt hetekben fejezték be az összes pályázati dokumentáció feldolgozását, s nagy örömünkre a DKKA által benyújtott pályázatát a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásra érdemesnek nyilvánította.

Büszkébben fogadhatják ellenfeleiket

A remek hírről Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester számolt be a sportcsarnokban megtartott sajtótájékoztatón.
– Amennyiben felelevenítjük a csarnok múltjához kapcsolódó dolgokat, szinte mindannyiunknak nagyon sok sportsiker jut eszébe, olyanok, melyeket büszkén adunk majd tovább gyermekeinknek, unokáinknak. Nagyjából egy évvel ezelőtt egy kormányzati döntés miatt sajnos el kellett engednünk a csarnok teljes felújítását, újjáépítését, most azonban örömhírt jelenthetünk be, hiszen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az önkormányzat segítségével sikeresen pályázott az Országos Tornaterem Felújítási programra, s ennek köszönhetően 300 millió forintból újul meg a Dunaújvárosi Sportcsarnok. Ez óriási segítséget jelent abban, hogy az utánpótlás csapatok jobb körülmények között készülhessenek, míg a felnőtt együttes büszkébben fogadhatja majd az idelátogató ellenfeleket, s a remények szerint arathat majd nagy győzelmeket következő szezonban is.

Horváth Tibor, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője pedig abba avatta be a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy az elnyert összegből pontosan milyen munkálatokat tudnak biztosan elvégezni a sportcsarnokban.
– Először is nagy köszönet jár a Magyar Kézilabda Szövetségnek azért, hogy ebben a programban engedett minket pályázni, s egy sikeres pályázatot tudtunk beadni, melynek a felső határa 300 millió forint volt. Az elbírálás több lépcsős volt, s a közelmúltban tájékoztattak minket arról, hogy Dunaújváros szakmai munkáját elismerve, s azt, hogy itt kétszázötven gyermeket nevelünk, támogatják ezt a felújítási tervezetet. A felmérések már megtörténtek, s első ütemben a csarnok nagyon rossz állapotban lévő teteje kerül felújításra, majd ezt követően a nyílászárók cseréjét ejtik meg, s amennyiben marad az említett összegből, azt a parkettára és a belső terekre fordítjuk. Nagy köszönet jár a város vezetésének is azért, hogy elfogadták azt a tényt, hogy nekünk erre óriási szükségünk van, s a pályázat mellé álltak, mert ez egy olyan közös projekt, amivel egy jó dolgot tudunk a magyar sportnak adni.

Júliusban kezdődhet a munka

Mint azt Horváth Tibor elmondta még, a végleges szerződést július derekán írják alá, ezt követően kezdődhet meg a felújítás, s ha minden jól halad, akkor legkésőbb októberig készülhetnek el a munkálatokkal. A tetőt és a nyílászárókat érintő feladatok elvégzése alatt folytathatják az edzést a csapatok, amennyiben viszont a parkettát is sikerül felújítani, abban az esetben három-négy hétre el kell hagyniuk a csarnokot, s máshol kell gyakorolniuk.

Végh Zoltán felvételei

A felújítás miatt előfordulhat az is, hogy egy-két bajnoki meccset esetleg el kell vinniük máshová, netán felcserélni a pályaválasztói jogot, ám ez még a legkisebb "rossz", mert a csarnok sajnos már olyan állapotban van, hogy amennyiben ezeket a fejlesztéseket nem végzik el, nem kapnák meg a következő szezonra szóló versenyengedélyt. Szabó Zsolt alpolgármestertől megtudtuk, hogy a csütörtöki közgyűlésen terveznek olyan döntéseket meghozni a képviselők, melyek ezt a beruházást segítik, vagyis az önkormányzat is minden erejével azon van, hogy a lehető leghamarabb elkezdődjenek és be is fejeződjenek a felújítási munkálatok.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.