Dunaújvárosi éremeső Újszászon

spigott - 2023. június 27. 12:30

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták az Újszászon megrendezett páros ob küzdelmeit a dunaújvárosi lábtoll-labdázók.

Kondor Anett és Szabó Renáta ezüstérmet szereztek a serdülők között! (Kép forrása: Kohán Árpádné)

Bár a tanév már lezárult, az utánpótlás korú lábtoll-labdázok versenysorozata még csak a hétvégén ért véget, tudtuk meg Kohán Árpádnétól, a Gárdonyi iskola lábtoll-labdázóinak vezetőedzőjétől. Mint azt a szakember elmondta, 28 versenyzőjük utazott el Újszászra, az utánpótlás páros ob-re június 24-én.

– Játékosaink nagyon motiváltak voltak, s remek meccseken drukkolhattunk nekik, nem is hiába, hiszen hat párosunk állhatott dobogóra, s nyolc egyéni versenyzőnk nyakába kerülhetett érem. A gyermekleány korcsoportban Nagy Hanna és Nagy Kitti, a serdülő fiúknál Rabi Marcell és Zudor Milán szerzett bronzérmet, a serdülő leányoknál Kondor Anett és Szabó Renáta ezüstig jutott, míg Kovács Flóra és Nagy Viktória játék nélkül lettek aranyérmesek az ifjúsági lányoknál, de ők sem maradtak meccs nélkül, mert a serdülő lányokkal tudtak játszani tét nélküli mérkőzéseket. A vegyes párosok versengésében Kerti Benett és Nagy Kitti szerzett ezüstérmet a gyermek korcsoportban, míg a serdülőknél Zudor Milán és Kondor Anett állhatott a dobogó második fokára.

Nemcsak párosban, egyéniben is szépen szerepeltek a dunaújvárosi versenyzők, árulta el a szakember, aki természetesen nagyon büszke volt minden résztvevőre.
– Nagy Hanna (gyermek leány), Zudor Milán (serdülő fiúk) ezüstig jutott, az ifjúsági fiúknál Ledneczki Patrik szerzett bronzérmet, míg az ifi lányok versengésében a dobogómindhárom fokára dunaújvárosi lábtoll-labdázó állhatott, Csenki Sára, Nagy Viktória, Kovács Flóra sorrendben. A serdülő lányoknál Kovács Flóra bronzérmet szerzett, míg Kondor Anett óriási csatát vívott az újszászi Kovács Boglárkával, ám a színvonalas küzdelemből a mi versenyzőnk jött ki győztesen, így idén ő lett a serdülő lányok bajnoka, s ezzel együtt a dunaújvárosi különítmény legeredményesebb játékosa is egy arany- és két ezüstéremmel. A dobogós helyezések mellett nagyon sok szép eredményt értek el versenyzőink. Mindig játszott éppen valaki a csapatból, így egész nap drukkolhattunk egyik vagy másik játékosunknak. A kisebbek közül is többek előtt szép jövő áll a lábtoll-labdázásban. A kitartó munka meg fogja hozni eredményét. Utánpótlás korú versenyzőinknek most jön a nyári szünet, a pihenés ideje, de így sem maradunk versenyek nélkül, mert július 1-én és 2-án még a szeniorok versenyeznek, aztán a nyár derekán (július 22-25.) a Hungarian Openen bizonyíthatnak az idősebbek.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.