Értékes negyedik hely kenu kettesben az Európa Játékokon

spigott - 2023. június 22. 17:02

Bár a véghajrában dobogós hely is kinézett, nagyon értékes negyedik helyet szerzett Hajdu Jonatán és Fekete Ádám az Európa Játékok során a kenu kettesek 500 méteres mezőnyének döntőjében. Holnap újabb finálé vár Jonira – csak így tovább!  

Kép: MKKSZ-archív

Újabb kemény napon van túl a DKSE kenusa, Hajdu Jonatánra a krakkói Európa Játékokon – ugyanis a tegnapi 500-as előfutam és elődöntő után ma kétszázon, valamint újra ötszázon várt feladat a dunaújvárosi kiválóságra. Jonatán a kenu egyesek 200 méteres versenyszámának előfutamában térdelt hajóba délelőtt, s ahhoz, hogy már innen bejusson a fináléba, az első három hely valamelyikét kellett megszereznie. A DKSE versenyzője óriási csatát vívott ellenfeleivel, s végül az első előfutam harmadik helyét behúzva jutott be a szám péntek délutáni döntőjébe.
Ha lehet, még komolyabb feladat következett délután: negyed háromtól már a kenu kettesek 500 méteres fináléja várt Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettősére, amely tegnap az elődöntő megnyerésével biztosította helyét a legjobbak között. A magyar páros a nyolcas pályán vágott neki a döntőnek, és bár az első etap nem sikerült valami fényesen – féltávnál az ötödik pozícióban lapátolt kettősünk –, a véghajrában nagyot ment a magyar hajó, és még egy bravúr dobogó lehetősége is megcsillant. Végül ugyan a negyedik helyen zárt a magyar kettős, búslakodásra semmiképpen nincs ok: egyfelől az 1:40.728-as idő alig fél másodperces lemaradást jelentett a végső győztes olasz Casadei-Tacchini duó teljesítményétől, másrészt az is számít, hogy a magyar kettős tagjai először térdeltek így együtt a kenuba világversenyen. 
Aligha véletlen, hogy a versenyt követő értékelése során a DKSE versenyzője is elégedetten nyilatkozott:
– Nagyon komoly erőpróba volt, rutinos, kemény ellenfelekkel, nagy csatát hozott a döntő, és semmiképpen nem szabad szomorkodni amiatt, hogy most lecsúsztunk a dobogóról. Mindenképpen úgy fogom föl, hogy ez most egy megnyert negyedik hely volt, nem egy elvesztett bronz.

Hajrá, Joni, csak így tovább a holnapi fináléban!

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.