Kávékülönlegességek, amelyekkel feldobhatod a reggeleket

doszerk - 2023. június 19. 15:30

Csillogó szemekkel szoktad figyelni a baristákat a kávézókban, miközben az isteni finom csokoládés lattét vagy a karamellás jegeskávét készítik, és szeretnéd te is megtanulni ezek elkészítését? (X)

Nos, akkor a lehető legjobb helyen jársz, mivel a mai cikkünkben megosztunk néhány nagyszerű receptet.

Készíts saját karamellás jegeskávét!

A nyári kánikulában egy krémes karamellás jegeskávénál nincs is frissítőbb és élénkítőbb dolog, ráadásul igazán egyszerű az elkészítése. Első lépésként készíts el egy dupla eszpresszót!

Ezt követően pedig tedd az elkészült kávét, 5 dl tejet, illetve 0,6 dl Maison Routin karamellszirupot - ezt a KávéVerzum szirup kínálatában is megtalálhatod - egy turmixgépbe, és ezt alaposan dolgozd össze. Ha édesszájú vagy, akkor a szirup arányát nyugodtan növelheted.

Végül már csak annyi teendőd maradt, hogy a turmix tartalmát szétöntsd két 4 decis pohár között, amelyekbe már beledobtál néhány jégkockát. Abban az esetben pedig, ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, akkor a tetejére akár egy kevés tejszínhabot is rakhatsz.

Extra ötlet a jegeskávé készítéshez

Nemrég botlottunk bele az interneten a kávés jégkocka ötletébe, amely egy olyan trükk, amit mi is elsőre a “hogy ez nekünk eddig miért nem jutott eszünkbe” felkiáltással reagáltunk le.

Lényegében annyit takar, hogy lefagyasztasz némi kávét a jégkockatartóban, és amikor jegeskávét szeretnél inni, akkor azt beledobod egy pohár tejbe vagy valamilyen növényi italba. Zseniális, igaz?

Egy csokoládés lattét is könnyedén összedobhatsz

Ez a csokoládés latte még a legborongósabb reggeleidet is képes lesz majd felvidítani. Önts a lattés pohár aljára 5 ml Maison Routin csokoládé szirupot, majd erre tölts rá 25ml friss eszpressot.
Ezután gőzölj 60-65C°-ra és krémesre kb. 210 ml tejet, majd körkörösen eloszlatva öntsd az eszpressora. Ha szeretnéd akár mintát is önthetsz a tejkrémből a kávé tetejére. Fogyasztás előtt keverd össze a rétegeket egy hosszú kanál segítségével.

Abban az esetben pedig, ha szeretnéd még inkább feldobni, akkor használhatsz némi fahéjat és szerecsendiót az ízesítéséhez. Ezek az érdekes és melengető fűszerek ugyanis remekül kiegészítik a csokoládé és a kávé ízét.

Végül pedig jöjjön egy egyszerű görög frappé recept!

Egy kis érdekesség: görög frappé egy véletlennek köszönhetően született meg. Nem volt kéznél ugyanis hagyományos kávé, ezért fogták az instant kávé és némi jéghideg vizet, amelyből végül megszületett ez a hűsítő ital.

Ebből pedig már valószínűleg kitaláltad, hogy milyen összetevőkre is lesz hozzá szükség. Vegyél két púpozott evőkanál instant kávét, amit keverj össze egy tejhabosító vagy shaker segítségével némi vízzel és cukorral addig, amíg ez az egyveleg egy kávé habot fog eredményezni.

Ezután pedig adj hozzá ízlés szerint tejet, dobj bele néhány jégkockát, és már kész is a hamisítatlan görög frappé, amelyhez nagyszerűen illik a Maison Routin sóskaramell szirup.

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.