Minden kihágást összehozott a kamionos

Öcaline - 2023. június 2. 15:02

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, akit az M6-os autópályán kapcsoltak le a rendőrök csütörtökön este. Megpróbált tagadni, de az sem jött össze, értesült a DO.

Súlyos közlekedési kihágásokról tájékoztatott a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint az egyenruhások az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a dunaújvárosi pihenőhelynél ellenőriztek egy járműszerelvényt csütörtökön 19 óra után, mivel azzal úgy közlekedtek, hogy a pótkocsiról hiányzott a hatósági jelzés. Az intézkedés során megállapították, hogy a vontatmány a nyilvántartási adatok alapján félpótkocsi kellene, hogy legyen, azonban azt már átalakították speciális összecsukható, túlméretes óriáskeréknek, amelyhez a sofőr engedélyt nem tudott bemutatni. Ennek köszönhetően a járműszerelvény teljes hossza közel három méterrel meghaladta a jogszabályban előírt maximális hosszúságot, azonban a túlméretes közlekedéshez szükséges engedélyekkel szintén nem rendelkezett az 53 éves dunaharaszti férfi.
A hiányosságok ezzel még nem értek véget, mivel a nyergesvontatónak és a pótkocsinak is lejárt már a műszaki érvényességi ideje – azokat a forgalomból kivonták, valamint a gépkocsi érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.
A sofőr ezen megállapításokat hallva, már csak annyit tudott felhozni védekezésképpen, hogy nem ő vezette a járművet, amit cáfoltak a rendőrök – és kamera is rögzítette a stiklit –, a férfival szembe így szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárást is kezdtek.

A szóvivői jelentés figyelmeztetéssel ér véget arról, hogy a közlekedés szabályainak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat – míg a helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

(Fotó: FVMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Lakástűz a Vasmű úton

Lakástűz a Vasmű úton

2024. júl. 30.

Berendezési tárgyak égtek abban a Vasmű úti lakásban, melyhez ma délután vonultak ki a helyi és a solti tűzoltók.

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

2024. júl. 23.

Országos kiterjedésű, de Fejér vármegyei vonatkozásokkal is bíró csalássorozat nyomán adott ki közleményt a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Tipptár, érdemes megfogadni!

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

2024. júl. 19.

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

Az eltiltásra is fittyet hányt a szabályszegő

2024. júl. 09.

Eltiltás hatálya alatt vezetett, majd kivonta magát a rendőri intézkedés alól egy férfi a városban – most vádat emelnek ellene. Ittas is volt, ehhez képest apróságon bukott, értesült a DO.

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

2024. júl. 07.

Nem árt tisztában lenni a tényekkel: április 30-tól október 1-ig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy például a kerti zöldhulladékot nem lehet égetni, de ha nincs megyei, vagy országos tiltás, bográcsozni-sütögetni még lehet a szabadban.