Mit érdemes tudnod a Retail licenszről? Segítünk eligazodni!

doszerk - 2023. június 19. 8:56

Többször is felmerült már benned a kérdés, hogy valójában mit fed a Retail licensz, és hogyan érdemes válogatnod a termékkulcsok kínálatában? (X)

Mindenképpen egy biztonságos, jogtiszta megoldást keresel? Ez esetben tarts velünk, és megkönnyítjük a döntést!

Mikor javasolt a Windows 10 Pro Retail? 

A legtöbben ezeket a kulcsokat afféle dobozos termékként értelmezik, pedig az igazság az, hogy online is pillanatokon belül beszerezhetők. A digitális termékkulcsok egy biztonságos, jogtiszta megoldást kínálnak mindazoknak, akik nem szeretnének kockáztatni. A CodeGuru oldalán elérhetők operárciós rendszerek digitális kulcsai is, például az egyik legnépszerűbb, a Windows 10 Pro is. Tartalmazza a Home legtöbb funkcióját, ezenfelül plusz üzleti szolgáltatások is igénybe vehetők, ha ezt választod. Tökéletes átlagos felhasználói igényekhez, valamint vállalkozóknak is ideális lehet, ugyanis számos praktikus opciót kínál, például távoli vezérlés, virtuális gépek létrehozása, titkosítás.

A Retail licensz esetében fontos tudnod, hogy lehetőséged nyílik korlátlanul újratelepíteni, azonban egyszerre egy készüléken alkalmazhatod. A teljes licensz előnye, hogy nem követelmény, hogy korábbi verziók rajta legyenek a gépeden, ahogyan egy frissítési típus arról ismert, hogy könnyedén válthatsz a frissebb verzióra. 

Amennyiben egy eszközt szeretnél ellátni jogtiszta, biztonságos operációs rendszerrel, a Retail kulcs megfelelő választás.

Mit nyersz a Retail licensz által?

Fogd fel úgy, mintha a személyedhez kötődne, vagyis hozzád kapcsolódik, eszerint egy FPP típus például szabadon átvihető természetesen némi megkötés mellett. Erről annyit érdemes tudnod, hogy a licensz szerint kötött darabszámú lehet aktív, vagyis párhuzamosan nem használhatod mondjuk 5 gépen, ehhez már mennyiségi licenszre lesz szükséged. Viszont a saját gépedre újratelepítheted probléma esetén gond nélkül. 

Átlagos usereknek az egyik legjobb opció, persze mielőtt döntést hozol, gondold át, hogy milyen célból használnád, mik az elvárásaid.

Pillanatok alatt beüzemelheted, ráadásul kockázatmentesen

A digitális termékkulcsok megjelenésével egy új mérföldkőhöz értünk az informatikában. Szerencsére már nem a tört szoftverek kockázatos használata van fókuszban, hanem a jogtiszta, könnyen elérhető megoldások, amelyek nem jelentenek biztonsági rizikót sem az adataidra, sem az eszközeidre nézve. Sőt, mellettük szól, hogy pillanatok alatt megszerezheted, és az aktiválás is pofonegyszerű. Tulajdonképpen néhány perc alatt kész is az egész. 

A Windows 10 Pro Retail által egy megbízható, funkciógazdag opciót nyersz, amelyet napi szinten használhatsz szabadidős tevékenységeidhez, de akár vállalkozásod bizonyos feladataihoz és tanuláshoz egyaránt.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már semmi sem a régi a Csibészben sem

DSTV: már semmi sem a régi a Csibészben sem

2024. okt. 08.

Még mindig nyomja a vendéglátóhelyek vállát a koronavírus-járvány, vagy épp az energiaválság öröksége, derül ki a DSTV összegzéséből. Ezekről manapság kevesebbet hallani, a hatásuk azonban érződik – a Csibész Csibefalodában is. Hangkép.

Szép, csöndes és enyhe ősz – olykor csapadékkal

Szép, csöndes és enyhe ősz – olykor csapadékkal

2024. okt. 07.

Visszatérnek a 20 fok fölötti csúcshőmérsékletek délutánonként, szebb arcát mutatja az ősz az előttünk álló napokban, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből. Némi eső azért lehet.

DSTV: jubileumi születésnap a Máltai Játszótéren

DSTV: jubileumi születésnap a Máltai Játszótéren

2024. okt. 06.

A borongós idő sem szegte kedvét a családoknak a Máltai Játszótér 10. születésnapi délutánjára még múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A szervezők játékokkal, tombolával, és a szülinapi bulik elmaradhatatlan kellékével, tortával várták a kicsiket és a nagyokat. Hangkép.

Sportos születésnap a mozi előtt (galériával)

Sportos születésnap a mozi előtt (galériával)

2024. okt. 04.

Mozdulj, Dózsa 45! elnevezéssel tartott rendhagyó órát az intézmény összes diákja számára a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hétfőn délelőtt. Az intézmény összes diákját átmozgató edzés nagy sikert aratott a Kultik Mozi előtti téren.

Szüreti mulatságot szervezett az epilepsziások egyesülete

Szüreti mulatságot szervezett az epilepsziások egyesülete

2024. okt. 04.

Mulatságot szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban még múlt pénteken. Rövid műsorral kezdődött a szüreti rendezvény, ami nyitott volt a városrész lakói számára is, majd igazi szüreti vigadalom kezdődött, már bent az épületben.

Valóban örök divatja van az antik bútoroknak?

Valóban örök divatja van az antik bútoroknak?

2024. okt. 04.

Az antik bútorok évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egy-egy különleges darab nemcsak esztétikai, hanem anyagi szempontból is kincset érhet. (X)

DSTV: újra itt a Horror Circus – borzongjunk velük!

DSTV: újra itt a Horror Circus – borzongjunk velük!

2024. okt. 04.

Voltak már itt és nagy sikert arattak, most ismét Dunaújvárosba látogat a Horror Circus társulata, derül ki a DSTV öszegzéséből. Félelmetesen szórakoztató előadásaikkal a Cirkusz téren várják a borzongásra vágyó nagyérdeműt. Hangkép.