Ügyvédkereső 5 pontban: hogyan találjon megbízható ügyvédet?

doszerk - 2023. július 12. 16:06

Az életben gyakran előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor egy tapasztalt és megbízható ügyvéd segítségére van szükségünk. Lehet szó perbeli képviseletről, okiratszerkesztésről, jogi tanácsadásról vagy üzleti ügyekről. (X)

A célunk sikeressége azon múlik, hogy megtaláljuk-e azt az ügyvédet, aki a legjobb tudással és legtöbb tapasztalattal rendelkezik az ügyünk vitelére, a szimpátiáról és bizalomról nem is beszélve. De hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb ügyvédet? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy megbízható és az igényeinknek megfelelő legyen? Ebben a cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ, illetve egy igazán kényelmes és modern megoldást is bemutatunk.

5 tipp, hogy megfelelő ügyvédet találjon

A megfelelő ügyvéd megtalálása nehéz feladat lehet, hiszen a legfontosabb ügyeinket fogja képviselni. Ha a következő 5 tippet figyelembe vesszük, szinte biztosan jó döntést tudunk hozni:
1. Kutatás és referencia: a megfelelő ügyvéd keresését kezdjük azzal, hogy alaposan utánajárunk a lehetőségeknek. Ehhez böngészhetjük az ügyvédi irodák weboldalait, jogi fórumokat, de érdemes lehet online ügyvédkereső szolgáltatást is igénybe venni, amelyet a Szerzi platformján is elérhetünk. Olvassunk véleményeket, az ügyfelek értékeléseit, tapasztalatait és kérjünk ajánlásokat a családi, baráti üzleti köreinkből.

2. Szakterület: nagyon fontos, hogy olyan ügyvédet válasszunk, aki az ügyünkhöz leginkább illő szakértelemmel és tapasztalattal bír. Mielőtt meghoznánk a döntésünket, győződjünk meg róla, hogy a választott ügyvédünk rendelkezik-e az igényeinknek megfelelő speciális szakterületre tapasztalattal és ismeretekkel.

3. Kommunikáció és személyes szimpátia: az ügyvédünkkel való ismeretség egy erőteljesen bizalmi viszony, amely a legjelentősebb vagyoni és személyi ügyeinket érinti, ezért nagyon fontos, hogy a szimpátián alapuljon. Mielőtt megbíznánk egy szakembert a képviseletünkkel, beszélgessünk vele személyesen is, tegyük fel neki legfontosabb kérdéseinket és értékeljük őt a válaszadás során. Kiemelt szempont lehet az elérhetőség, a gyors reakció, a megbízhatóság és a precizitás ebben a körben.

4. Díjszabás és szerződés: egy ügyvéd megbízásakor az egyik legjelentősebb tényező a megbízási díj összege. Érdemes előre tisztázni, hogy milyen feltételek mellett szabja meg az árait és győződjünk meg róla, hogy tisztességesnek és megfizethetőnek találjuk-e, illetve arányban áll-e az ügyünk tartalmával.

5. Etikai normák és kamarai tagság: végül, de nem utolsó sorban érdemes azt is ellenőriznünk, hogy megtalálható-e a választott ügyvédünk az ügyvédi kamara nyilvántartásában. Értékeljük azt is, hogy jó hírneve van-e és betartja-e a legalapvetőbb etikai normákat.

Biztos megoldás: a Szerzi ügyvédkeresője

Az ügyvédkeresés és a megfelelő ügyvéd kiválasztása egy fontos és felelősségteljes feladat, ezért is olyan lényeges, hogy a megfelelő ismeretek birtokában határozzunk. A fenti pontok betartása azonban hosszadalmas és időigényes feladat, amely sok energiát igényel és adott esetben az elhúzódása az ügyünk sikerességét is alááshatja. Ezeket a problémákat elkerülhetjük, ha a Szerzi platformon elérhető online jogi tanácsadás lehetőséget választjuk.

Hogyan működik?

Ahhoz, hogy a Szerzit ügyvédkeresőként is használhassuk, mindösszesen 3 lépés elvégzése szükséges:
1. Regisztráljunk a felületen!
2. Válasszuk az Ügyvédi tanácsadásra van szükségem menüpontot!
3. Jelöljük meg az ügyünknek megfelelő jogi kategóriát.

A Szerzi online ügyvéd chat szolgáltatása így magában foglalja az ügyvédkereső funkciót is: az ügyünkhöz mindig a számunkra legmegfelelőbb regisztrált ügyvédet rendeli, aki az otthonunk kényelméből nyújt nekünk jogi tanácsadást online.

A rovat további hírei: Mozaik

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)