Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jön "Máli néni" – Füst Milán vígjátékával startol a színházi évad a Bartókban

Öcaline - 2023. augusztus 21. 15:15

És már meg is kezdődött a készülődés a szeptember második felében esedékes bemutatóra – a darab olvasópróbáját az intézmény színháztermében tartották. Szeretnivaló őrület a küszöbön!

Vérbő, fordulatos és szenvedélyes vígjáték bemutatásával kezdi a 2023/2024-es évadot a Bartók Kamaraszínház – a Máli néni című komédia lesz az új szezon első bemutatója. A történet fókuszában – naná! – a szerelem áll: az 1930-as években írta Füst Milán a vígjátékot a szépséges Margit kisasszonyról, az őt ostromló, ősz halántékú vezérigazgatóról, valamint annak idegtépően szerelmes, gyermeteg Alfonz fiáról, és lányáról, a titokzatos Tildáról. 
Szerepel továbbá a történetben egy rejtélyes kisfiú, akinek talán három anyja van, talán egy sincs; Horváth úr, az epekedő könyvelő, a mindenütt hallgatózó Novák bácsi – és persze utóbbi felesége, az egykor szebb napokat látott Máli néni. A Bartók bemutatóját Czajlik József rendezi, a darabban a vezérigazgató szerepét Őze Áron, fiát Ollé Erika alakítja, Tildát Varga Lívia, Novák bácsit Kiss Attila formálja, míg a címszerepet Kerekes Éva játssza majd.
A vígjáték első olvasópróbája, egyúttal a nyári szünet utáni első társulati találka még múlt szerdán volt a Bartókban, a "Máli néni" premierje szeptember 22-én lesz.

A színházi ajánló szerint Füst Milán darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De – vígjátékról lévén szó – szeretnivaló őrület...

(Fotó: Bartók Kamaraszínház) 

A rovat további hírei: Kultúra

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten (galériával)

2024. ápr. 26.

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

2024. ápr. 25.

Molnár Ferenc színművével, A farkas című darabbal folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora, derül ki a DSTV összegzéséből. A produkció érdekessége, hogy jobbára fiatalokból álló alkotócsapat viszi színre a művet Ágoston Péter rendezésében. Hangkép.

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

2024. ápr. 24.

Remek irodalmi kalandozást hozott a József Attila Könyvtár programja, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a magyar költészet napjára időzítve Erdős Virág vendégeskedett a gyermekkönyvtárban – a versek csodavilágába kalauzolta a vendégeket. Hangkép.

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.