Mire kell figyelni gyerek quad vásárlásnál?

doszerk - 2023. szeptember 18. 8:30

Ha valami igazán extrém, nem hétköznapi kikapcsolódási módot keresünk a gyerekeknek, akkor az egyik legjobb választás a gyerek quad lesz. (X)

Utánozhatatlan élmény, száguldozás, minden, ami ahhoz kell, hogy a legkisebbeket is ki tudjuk csábítani a szabadba. Mégis mit kell tudni ezekről a quadokról?

A gyerek quad megszelídítése

Az ideális modell megtalálása nem éppen egy egyszerű feladata, hisz szülőként oda kell figyelni több dologra is. A tökéletes gyerek quad kiválasztása viszont könnyebben megoldható például a Szigetmotor oldalán, ahol nemcsak a járművet, de a szükséges kiegészítőket is beszerezhetjük. De mégis mit kell tudni ezekről a négykerekű motorokról?

A quad másik megnevezése az ATV, az az All-Terrain Vehicle, ami azt jelenti, hogy bármilyen talajon, terepen megállja a helyét. Ez már ránézésre is látszik, hisz olyan, mint egy négykerekű motor, ugyanolyan szarvkormány található rajta, mint a kétkerekű kollégáin. 

A quadokat általában off-road területeken szokták használni, de ezenkívül tökéletesen teljesít zárt pályákon és más utakon is. Fontos tudni, hogy ez a fajta kikapcsolódás már nemcsak a felnőtteknek érhető el, hanem gyerekek számára készült modellekkel is találkozhatunk.

Ami elsőre is látszik a gyerek quadokon, hogy méretben és súlyban kisebbek, mint a felnőtt változatok. Erre azért van szükség, hogy még a legkisebbek is biztonságosan, stabilan és magabiztosan tudják kezelni a járművet. 

Ha túl nagy, akkor nehezebb lesz a kezelhetőség, ami nem lenne túl biztonságos. Fontos, hogy a gyerek quadok elsődleges szempontja a biztonság. Semmivel sem veszélyesebb ez, mint lemenni a játszótérre csúszdázni. Csupán oda kell figyelni a biztonságra, betartani az alapszabályokat és a megfelelő védőfelszerelés sem árt.

Bárki számára elérhető kikapcsolódás

A quad használata nincs korhatárhoz kötve. Bármikor el lehet kezdeni, de az általános ajánlás az, hogy 3-5 éves kor környékén érdemes belevágni, mivel egy bizonyos szintű fizikai erőnlétre szükség van a jármű irányításához. Oda kell figyelni a motor teljesítményére is, mivel ez közvetlenül befolyásolja a quad sebességét és irányíthatóságát.

Ezért is ajánlott a kisebbeknek kevésbé erős motorral rendelkező járművet vásárolni, idősebb és tapasztaltabb gyerekek már nyugodtan használhatják a nagyobb gépeket.

Válasszunk strapabíró quadot!

Az ideális quad strapabíró és erős, hogy hosszú távon is bírja a végtelen száguldozást. Ezért is ajánlott azokat a gyártókat keresni, amelyek mindig megbízható megoldással rendelkeznek. Oda kell figyelni a jó ár-érték arányú quadokat, amelyek hosszú távon is kifizetődőbbek lesznek. Itt a javítási, karbantartási költségekre gondolunk elsősorban. 

A legjobb megoldás az, ha a vásárlás előtt konzultálunk szakértővel, aki nemcsak a kiválasztásban tud segíteni, de az alapokat is meg tudja mutatni és tanítani a gyereknek, hogy hogyan kell kezelni egy ilyen gépezetet.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nagy siker volt a "Holdfényfürdő" – és már tervezik a folyatást! (galériával)

Nagy siker volt a "Holdfényfürdő" – és már tervezik a folyatást! (galériával)

2024. júl. 29.

Szépszámú vendég részvételével aratott nagy sikert a Strandok Éjszakája dunaújvárosi programja az élményfürdőben szombaton. Az akció szervezői már a folytatásról egyeztetnek, értesült a DO.

Frissebb kezdés után tikkasztó, vad kánikula

Frissebb kezdés után tikkasztó, vad kánikula

2024. júl. 29.

Nem csökken a hőség szorítása, csak az éjszakák hozhatnak enyhülést a DO meteorológiai szakértőjének előrejelzése szerint. Csapadék csak a periódus második felében várható – de masszív 35 fokos csúcsokkal számolhatunk nap közben.

Folyamatos a szúnyoggyérítés

Folyamatos a szúnyoggyérítés

2024. júl. 27.

Az országos központi szúnyoggyérítés program részeként az elmúlt napokban az ország több pontján, köztük Dunaújvárosban is volt irtás – az idei évben már hatodik alkalommal. Fontos, hogy a lakosság is tehet a vérszívók tömeges megjelenése ellen.

DSTV: élménytábor a Duna partján

DSTV: élménytábor a Duna partján

2024. júl. 26.

A hírről már beszámoltunk e hasábokon, most következzen a DSTV összegzése. A hónap elején nyitotta meg kapuját, és egészen augusztus legvégéig várja a táborozó diákokat a DESE Duna-parti szabadidőparkja. Élményekkel teli heteket ígérnek! Hangkép.

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

2024. júl. 25.

Amikor új vezetőként csatlakozol egy céghez, az első hetek és hónapok kulcsfontosságúak a hosszú távú sikered szempontjából. Ez az időszak még egy tapasztalattal rendelkező szakembernek is megpróbáltatás lehet. (X)

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)