Szoros vereség Garamszentkereszten

spigott - 2023. szeptember 1. 7:30

A helyzetkihasználással voltak elsősorban komoly gondjai harmadik nyári felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Főoldali és belső kép forrása: DAB-archív

Garamszentkereszten, a szlovák második ligás Ziar nad Hronom otthonában folytatta felkészülési meccsei sorozatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, csütörtökön délután négy órától.
Niko Eronen gárdájából ezúttal hiányzott Varga, Léránt és Kovács kapus is, ám a Bikák ennek ellenére is nagyon erősen kezdtek, s az első tíz perc csatáraik és a hazai hálóőr párharcáról szóltak, mert volt ziccerünk egyenlő létszámban, emberelőnyben is, de sajnos a csatákat a szlovákok kapusa nyerte. Az első tíz perc után kezdett kiegyenlítettebbé válni a játék, volt helyzete a házigazdáknak is, de gólt szerencsére csak a mieink szereztek, méghozzá Svars révén, aki egy erőszakos korongszerzést követően ugorhatott ki szólóban, s fejezte be eredményesen ziccerét (0-1).

A második etapot is nagyobb lendülettel kezdték Acélbikáink, ám ezt egy feleslegesnek tűnő kiállítás törte meg, melyet sajnos gyorsan ki is használt a vendéglátó (1-1). A folytatás hullámzó játékot hozott, hol a mieink, hol a hazaiak kerültek fölénybe, s bár talán több lehetősége volt a Bikáknak, újabb gól sokáig nem született. A harmad hajrájában megkapta harmadik előnyét is Garamszentkereszt, mely ezzel is élni tudott, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról a második gólt szerző Jakubek gondoskodott a 40. percben, így a második szünetre már a hazaiak vonulhattak 3-1-es vezetéssel.

A harmadik felvonás első hét percében már egált is mutathatott volna az eredményjelző, annyi helyzete volt a Bikáknak, ám a legnagyobb helyzetekkel sem tudtak élni a mieink. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a 49. percben egy kék vonalról kapura emelt korong is behullott Tóth kapus fölött (4-2). A negyedik hazai gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak hokisaink, s bár újabb ziccereket puskáztak el, az 58. percben Sziszak már beütött egy kipattanót (4-2). A véghajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre Niko Eronen, de újra csak ziccerekig jutottak a Bikák, gólig nem, így a hazaiak 4-2-es sikerével ért véget a sok tanulsággal szolgáló összecsapás.

Ziar nad Hronom - DAB 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

DAB: Tóth (Ferreira) – Moore, Maarnela, Somogyi, Nemes, Szalma – Svars, Sziszak, Ödman, Sillanpää, Dézsi – Belicenka, Ahonen, Elomaa, Koskinen, Dostálek – Petko, Pinczés, Szabó, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.