Időjárási szempontból szép ünnepre készülhetünk

Öcaline - 2023. október 30. 10:30

Csúcsdöntés ma, kedden eső, de mindenszentek napján újra szép őszies idő várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét vége újra csapadékos napokat ígér.

"Kedden többfelé eshet" – az ünnepi készülődés jegyében írta szokásos hétindító előrejelzésének figyelmeztetését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. Prognózisa szerint ma még kellemes őszi idő várható, általában fátyolfelhők szűrte napsütésre számíthatunk, de nyugaton, északnyugaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és ott kisebb eső, zápor is előfordul. A déli szél többfelé lesz erős, de még mindig 22-23 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
A friss modellek már jelzik a keddi változást: északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar – elsősorban az északi hegyes-völgyes vidékek lakói készülhetnek kiadós csapadékra. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg, ráadásul zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak, 21 fok körüli értékeket mérhetünk.
Sok napsütésre lesz már viszont kilátás szerdán, vagyis mindenszentek napján – igaz, többfelé lehet felhőátvonulás, északkeleten egy-egy záporral. Fokozatosan gyengül, és délnyugatira fordul a szél – csökken a hőmérséklet, 14-19 fok valószínű.
Közlekedők, figyelem, a hét közepétől újra változékony időt jósol a középtávú előrejelzések specialistája – halottak napján, azaz csütörtökön változóan felhős idő várható, de még csapadék nélkül, viszont megerősödik a déli, délkeleti szél megerősödik, és 19 fok körül alakul a csúcsérték. Ráadásul péntektől már egyértelműen csapadékos időjárás várható: erősen felhős lesz az ég, és többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar – emellett viharossá fokozódhat a déli szél. Az esős idő a hét végén is folytatódik – szombaton kevesebb, de vasárnap újra több csapadékra számíthatunk.

De a mindenszentek ünnepe legalább viszonylag nyugalmas, szép időt ígér...

(Fotó: Így látjuk MI! – Gallainé Nagy Erzsébet felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

2024. júl. 25.

Amikor új vezetőként csatlakozol egy céghez, az első hetek és hónapok kulcsfontosságúak a hosszú távú sikered szempontjából. Ez az időszak még egy tapasztalattal rendelkező szakembernek is megpróbáltatás lehet. (X)

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)

A növényvédelemhez permetező is kell!

A növényvédelemhez permetező is kell!

2024. júl. 23.

Akinek van kertje, az nap mint nap növényvédelmi feladatokkal találja szembe magát, amihez speciális eszközökre – például permetezőkre is szükség lehet. (X)

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

2024. júl. 23.

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

2024. júl. 23.

Negyedik hetéhez érkezett az MMK nyári tábori sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. A gyerekek – a sorozat legfiatalabb összetételű csapata – a mesék csodavilágával ismerkedhettek a színes, mozgalmas tábori "varázslatok" során. Hangkép.
 

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

2024. júl. 22.

Tombol a kánikula, napok óta 33 fok feletti értékeket mérhetünk országszerte. A rendkívüli hőség idején Dunaújvárosban több helyen is hűsölhetünk, és frissülhetünk.