Szétlövés után szenvedett vereséget Csíkban az Acélbikák gárdája

Öcaline - 2023. október 28. 12:15

Fordulatos meccsen, hullámzó játékkal mentett pontot a székely legénységtől a DAB, de megint nagy kár a kimaradt helyzetekért. Folytatás a Gyergyó ellen vasárnap.

A Sportklub otthonában folytatta erdélyi túráját az Acélbikák gárdája. A meccs két nagy kérdésre adott választ: sikerül-e a Fradi elleni fordulatszámon és hatékonysággal játszania együttesünknek, illetve ki tud-e kecmeregni a nagyon mély gödörből a pontvadászat tabellájának utolsó helyén szerénykedő Csíkszereda. 

Puha kezdés, támadás ott, gól itt

Talán az előző napi meccs utóhatása, de nem kezdődött túlságosan szikrázóan a csata, és bár helyzetek mindjét oldalon adódtak, a befejezésekbe ekkor még rendre hiba csúszott – bár egyértelműen a Kohász veszélyeztette többször az ellenfél kapuját.
Az első harmad derekán is a csíki ketrecet őrző Adorjánnak akadt több dolga, de a mieink lehetőségei sorra kimaradtak, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elpuskázott lehetőségeket góllal büntette az ellenfél a 18. percben (1-0). Ráadásul a találat meg is zavarta a DAB védelmét, a játékrész fináléja egyértelműen a csíki gárdáé volt.

Egyenlő erők, a végén hazai örömmel

A folytatás is a hazai gárda perceit hozta, de a második játékrész első percei után megérkezett a meccsbe a DAB, és bár az első fórt kivédekezte a Sportklub, a 27. minutumban végre gólra is váltotta fölényét együttesünk: Lorainne és Ödman összjátéka végén sikerült egalizálni (1-1). Az egyenlítés után is lendületben maradt az Eronen-legénység, de a nyomást sajnos nem sikerült gólra váltani, míg a túlfélen Brown és Becze ziccerét hárította nagy bravúrral Tóth. Mivel viszont újabb találat már nem született a középső harmadban, az utolsó felvonásra nyílt maradt a találkozó.
 A harmadik etap csíki fölénnyel, és ami nekünk még rosszabb, hazai góllal kezdődött: egy formás kontrát üres kapuig játszott a Sportklub, így a 43. percbe ismét átvette a vezetést (2-1). Szerencsére a DAB nem adta fel, és egy hősiesen kivédekezett 2+2-es fór után újra átvették a játék irányítását. Ráadásul a fölényt ezúttal már gólok is követték, az 51. percben  Maarnela távoli eresztése landolt a csíki ketrecben, majd egy eladott korongot Sillanpää bombázott Adorján hálójába – sikerült a fordítás (2-3). Erre persze nagyobb fokozatba kapcsolt a házigazda, és bár Tóth bravúrja sokáig életben tartották a DAB reményeit, a meccs végjátékában újra kiegyenlített a Szereda.
3-3 után a lefújásig már nem esett gól, következhetett a ráadás, amit előnyben kezdett a DAB, és bár több ígéretes helyzet is akadt, ezek egyikét sem sikerül gólra váltani. Igaz, később a túloldalon ugyanez történt a csíki fór időszakában, nem esett újabb gól, szétlövés döntött a pontok sorsáról. Sajnos a párbaj csíki diadalt hozott, a hazaiak két találatára egy válasz sem érkezett a mieinktől, így a Sportclub kettő, míg a DAB egy ponttal zárta a találkozót.

Sok idő nem lesz az elpuskázott lehetőségek miatti búslakodásra – vasárnap már az Erste Liga címvédője, a Gyergyó alakulata vár az Acélbikák gárdájára.

(Fotó: DAB-archív) 
 

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.