Dunaújváros Hetilap

Újra lesz lomtalanítás, két helyen lehet majd leadni a holmikat

doszerk - 2023. október 31. 10:10

Időben szól a város önkormányzatának összeállítása, nem véletlenül: a november 11-én esedékes akció egy kényszerszünet utáni első, egyúttal az idei utolsó alkalom lesz a lomok összegyűjtésére.

Éveken keresztül rendszeresen és sikeresen zajlott Dunaújvárosban a lomtalanítás, és éves szinten több száz tonna hulladéktól tudott megszabadulni a lakosság. Az év közben életbe lépett hulladékgazdálkodási törvény változása miatt volt egy kis kényszerszünet a lomgyűjtésben, de lesz folytatás – idén egyszer, jövőre pedig a megszokottak szerint.

Tárgyalások, egyeztetések után

Tavasszal szinte minden hétvégén volt valahol lomtalanítás a városban. Egyrészt mert igény volt rá, másrészt azért, mert tudható volt, hogy a hulladékgazdálkodási törvény változása miatt lesznek, lehetnek fennakadások. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester arról tájékoztatott, hogy az idén, ha nem is a teljesen megszokott formában, de lesz lomtalanítás.
– Változott a hulladékgazdálkodási rendszer, ez pedig azt jelentette, hogy sok tárgyalást és egyeztetést kellett lefolytatnunk annak érdekében, hogy folytatni tudjuk a lomtalanítást. Azt kell mondanom, hogy ez idáig tartott. Tekintettel arra, hogy lassan vége az esztendőnek, az idén egy alkalommal lesz lomtalanítás városunkban, jövőre pedig minden bizonnyal a már megszokott módon tudjuk folytatni.

A Rómain és a Békében lehet leadni a lomokat

Mezei Zsolt tájékoztatása szerint az idei esztendőben tehát egy alkalommal, november 11-én lesz lomtalanítás Dunaújvárosban. Zöldhulladék és építési törmelék kivételével lehet majd megszabadulni a felesleges lomoktól, akár az elektronikai hulladékoktól is. 
A lényeg: november 11-én két lomtalanítási pont lesz a városban, a Római városrészben és Béke városrész nagy parkolójában. Ezen a napon 8 és 13 óra között várják a dunaújvárosiakat a két helyszínen.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: DO-archív – Végh Zoltán felvétele)

A rovat további hírei: Közélet

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

2024. aug. 02.

Kétnapos dzsemborira várja az egészségtudatosan élő érdeklődőket és famíliákat a dunaújvárosi központ: a Duna Plazma Egészség és Családi Napok helyszíne a Városháza tér lesz jövő hétfőn és kedden.

Folytatódik a műanyagmentes kihívás!

Folytatódik a műanyagmentes kihívás!

2024. aug. 02.

Több fontos tényezőre figyelmeztetőt tipptárral folytatódik az önkormányzat környezettudatos sorozata – a műanyagmentes időszaknak nem kell véget érnie augusztusban! 

Dunaújváros Kenyere – negyedévente nemes cél érdekében

Dunaújváros Kenyere – negyedévente nemes cél érdekében

2024. aug. 01.

Az elmúlt három hónapban a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolának gyűlt az adománya a Dunaújváros Kenyere közösségi kezdeményezése során. A Spartané a következő felajánlás.

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

2024. júl. 31.

A befejezéshez közelednek a munkálatok a Mondbach-kúria előtt, derül ki az önkormányzat hivatalos facebook-felületén közzétett összegzésből. Méltó nyughelyre kerülnek a halottak, Pentele pedig visszakapja főterét.

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

2024. júl. 30.

Több rendkívüli alkalom színesítette a júliusi alkalmak listáját, de az augusztus is sűrűnek ígérkezik véradás szempontjából. A nyár mindig nagyon érzékeny időszak: a nyaralások miatt nehezebben mozgósíthatók a donorok, ugyanakkor az egészségügy vérigénye a dühöngő kánikulában sem csökken.

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

2024. júl. 30.

Jeles együttműködésről ad hírt a DSTV összeállítása. Belülről teljes felújításon esik át a dunaújvárosi JYSK áruház, többek között lecserélik az egyébként teljesen jól működő ledes világítást. A 250 darab mennyezeti panelt pedig nem dobták ki – inkább odaadták a Dunaújvárosi Óvodának. Hangkép.
 

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.