A hajrában döntött a Dunaföldvár

spigott - 2023. november 26. 16:30

Nagyot küzdött, de végül egygólos vereséget szenvedett a Dunaföldvár elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Főoldali és belső kép forrása: DFC

A tabellán ötödik Dunaföldvár ellen készült bravúrra a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat idei utolsó találkozóján ma délután egy órától. A kezdő sípszó után fél perccel azonban már izgulnia kellett a hazai drukkereknek, mert egy vendégszöglet után a kapufa segítette ki a mieinket. A folytatásban viszont szépen beleállt a meccsbe együttesünk, mely nemcsak tartotta a lépést vetélytársával, de igyekezett támadásokat is vezetni, igaz az utolsó passzokba, beadásokba sajnos rendre hiba csúszott. Eközben a védekező feladatokat is jól megoldotta a DFC, mely egészen a félidő hajrájáig nem igazán engedte kapuja közelébe a vendégeket. A félidő utolsó hét-nyolc percére azonban fölénybe került a Dunaföldvár, egyszer Molnárnak kellett nagyot védenie, majd a felső léc hárított egy átlövést, de a szünetig nem változott az eredmény.

A térfélcserét követően is megmaradt a dunaföldváriak fölénye, de gólra ezt nem tudták váltani, s idővel azért újra feljöttek a mieink, így teljesen egyenlő erők harcát hozta a második felvonás nagyobbik része is. Kisebb helyzetek akadtak mindkét oldalon, de egészen a 80. percig nem tört meg a gólcsend. Ekkor azonban egy jobb oldali beadást követően a tavaly még Dunaújvárosban játszó Tóth Ákos fejelt a hazai kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a földváriaknak (0-1). A hátralévő bő tíz percben mindent elkövettek a mieink az egyenlítésért, s bár akadt is két-három lehetőségük, ezeket sajnos nem sikerült gólra váltani, így a Dunaföldvár 1-0-s győzelemmel vitte el a pontokat Dunaújvárosból.

Ez egyben azt is jelentette, hogy labdarúgóink nem tudtak elmozdulni a tabella utolsó helyéről, s mivel a már bennmaradó helyen álló Bonyhád-Majos négy ponttal előzi meg együttesünket, sokkal erősebb tavaszra lesz szükség ahhoz, hogy sikerüljön megragadni a harmadosztályban.

Dunaújváros FC – FC Dunaföldvár 0-1 (0-0)
Gólszerző: Tóth Á. a 80. percben.

DFC: Molnár – Horváth, Hompót, Szepessy, Stampfel, Puskás, Patkós (Ferenczy, 61.), Vörös, Bata, Hegedűs, Marlen. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.