Dunaújváros Hetilap

Jövőre is remek programokat ígér a város

doszerk - 2023. november 30. 10:30

2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester tájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban. 

Úgy tűnik, jövőre is fő szabály lesz: ami sikeres, azon ne változtass! Van, ami már annyira hozzánk nőtt, hogy nehéz lenne elképzelni Dunaújvárost Parázs Varázs, vagy Bringatúra, vagy éppen augusztális nélkül. De már van nekünk Sugárúti és Kalandpark fesztiválunk is. Jó hír, jövőre is számolhatunk mindegyikkel. Pintér Tamás polgármester a tájékoztatóját egy kis visszatekintéssel kezdte, azzal, hogy 2023-ban az önkormányzat saját kezébe vette a rendezvényszervezést, amivel sikerült felpezsdíteni a városi életet. A városvezető felidézte a legsikeresebb állomásokat, megemlítve Korda György, Balázs Klári, és a Halott pénz koncertjét, a Quimby hazatérését, a Kalandpark hangulatát. Ami pedig a jövőre tervezett programokat illeti:
– A sort ezúttal is a Kolbászfesztivál nyitja majd, február 24-én. Bízom benne, hogy az esemény helyszíne már a megújult Mondbach-kúria díszudvara lesz a Pentele városrészben. Május 1-jén ismét megtartjuk a Sugárúti fesztivált, ami immár hagyomány lett, és igazi retro kavalkád városunk főutcáján. Május 5-én a városalapítás emlékére ismét megrendezzük a Bringatúrát, amely immár a felújított és átadott Kandó Kálmán téren keresztül vezet majd Mezőfalvára. Jövőre nem ér véget a program a  túrával, hanem a Kalandpark területén folytatódik, ahol a most elkészült pumpapályát és a mellette lévő extrém pályát kihasználva szervezünk programokat a bringázás szerelmeseinek. A jövő évben már sem a pandémia, sem a pünkösd nem akadálya annak, hogy eredeti időpontjára kerüljön vissza a Parázs Varázs, május 25-én tartjuk majd, másnap pedig a legkisebbeket várjuk gyereknapi programokkal. A 2024-es Parázs Varázs fellépői Charlie és Krúbi lesznek, utánuk pedig Dévényi Tibi bácsi áll a DJ-pult mögé.

Pintér Tamás beszélt még az idei év végéről is, elmondta, hogy szilveszterkor Mikus Edvárd és DJ Matkovics biztosítja majd a jó hangulatot a Városháza téren, ahol pezsgővel és virslivel várják a dunaújvárosiakat.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán; plakát: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.