Minden éremből jutott a lábtoll-labdázóknak

spigott - 2023. november 21. 12:30

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Szent Pantaleimon iskolában megrendezett gyermek országos bajnokságon.

Végh Zoltán felvétele

A lábtoll-labdázók 27. gyermek országos bajnokságát rendezték meg Dunaújvárosban, a Szent Pantaleimon iskolában a mögöttünk hagyott hétvégén. A viadalnak immáron harmadik alkalommal adott otthont városunk, s bár nem tudott minden, nagy tapasztalattal rendelkező csapata eljönni a versenyre, de a jelenlévő 48 lábtoll-labdázó lelkesen, nagy örömmel vágott neki a küzdelmeknek, árulta el érdeklődésünkre Kohán Árpádné, a rendező Dunaújvárosi lábtoll-labda SE elnöke.

A házigazda DLSE huszonöt versenyzővel vágott neki a megméretésnek, s köztük kilencen életük első versenyén léphettek pályára, fogalmazott a sportvezető, akitől megtudtuk, hogy ezúttal a lányok mezőnyében örülhettek szép eredményeknek.

– Nagyon szép eredménnyel zártak a lányok, mert a csapatversenyben aranyérmes lett a Nagy Hanna, Nagy Kitti, Naszádos Kamilla összetételű gárda, míg Kerti Emília, Kondor Kitti és Kovács Noémi a dobogó harmadik fokára állhattak az eredményhirdetésen.

Kép: DLSE

A fiúknak most nem sikerült dobogós helyezést elérniük, s bár közel voltak hozzá, a Kerti Benett, Kovács Patrik, Somogyi András felállásban versenyző csapat végül a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. Külön ki kell emelnem a legkisebbeket, akik a kilencedik és tizedik helyen végeztek, de kitörő örömmel fogadták helyezésüket az eredményhirdetésen. Ők voltak, akik minden apró sikernek örültek a pályán is, jóleső érzés volt nézni felszabadult jókedvüket, győzelmi ujjongásukat egy sikeres szerváért, visszarúgott labdáért. Kívánom, hogy lelkesedésük töretlen maradjon, s majd tapsolhassunk nekik akkor is, amikor már dobogóra állhatnak.

Mint azt megtudtuk, komoly izgalmakat hozott az egyéni verseny is, mert a résztvevők felkészült, igazán technikás, átgondolt játékot mutattak. Ebben a versenyszámban is lányaink voltak most sikeresebbek, ugyanis Nagy Hanna Jázmin a második, míg Nagy Kitti a harmadik helyen végzett a végig kiváló hangulatú versenyen.

A rovat további hírei: Sport

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

2024. szep. 28.

Nagyon sima győzelemmel tartotta itthon a három pontot a Tolna-Mözs elleni pénteki bajnokin a Dunaújváros futsal együttese.

Remek hajrá, szép siker a címvédő ellen

Remek hajrá, szép siker a címvédő ellen

2024. szep. 28.

Dunaújvárosban szakadt meg a brassói hokisok jó sorozata az Erste Liga péntek esti fordulójában.

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.