Dunaújváros Hetilap

Több tonnányi lom ment a szemétbe

doszerk - 2023. november 18. 17:07

Az esős, hideg, őszi időjárás ellenére 486 köbméter lomtól és 26 tonna elektronikai hulladéktól tisztult meg Dunaújváros a múlt szombati lomtalanításon. 

Két helyszínen, a Béke és a Római városrészben szabadulhattak meg a lakók a már nem használt, megunt tárgyaiktól, ahol a "Rajta, Újváros!" Egyesület! képviselői is segédkeztek. 

Zord idő, de sok résztvevő

486 köbméter lom és 26 tonna elektronikai hulladék – ez a mérlege az őszi, rendhagyó lomtalanítási akciónak, amely során a lakók ezúttal két helyszínen, a Római és a Béke városrészben szabadulhattak meg kidobásra ítélt, használaton kívüli eszközeiktől. A zord idő ellenére, rengetegen lomtalanítottak, hangsúlyozta Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester:
– Átfáztunk, de megígértük, megcsináltuk! Pénteken lehetett látni, hogy egész napos esőzés lesz, de nem szerettük volna elhalasztani, hiszen a mennyiségből és a lelkesedésből jól látszott, hogy hatalmas az igény. Nemcsak az időjárás volt rendkívüli, hiszen szakadt az eső, maga ez az őszi lomtalanítás is az, hiszen ez most egy egyszeri alkalom,  mert ezúttal sajnos nem tudtuk a szokásoknak megfelelően az őszi lomtalanítás sorozatunkat elvégezni. De azt sem szerettük volna, hogy úgy menjünk a télnek, hogy nincs lehetőség megszabadulni a lomoktól, amelyekből elképesztő mennyiségű  gyűlt össze: 486 köbméter, és 26 tonna elektronikai hulladéktól tisztult meg Dunaújváros. 

Jeles közösségi alkalom is

Mezei Zsolt hozzátette: rengetegen segítettek, igazi közösségi munka volt ez az alkalom is: 
– Korábban is azt tapasztaltuk, hogy egy-egy lomtalanítási akció szinte már közösségi eseménnyé nőtte ki magát. Ezúttal is bizonyított Dunaújváros. Köszönet és hála mindenkinek, aki segített valamilyen módon. Köszönjük az arra közlekedők  türelmét, a forró kávét, a teát, a szendvicset. Tavasszal várhatóan a már bevált rendszer mentén folytatjuk, és igyekszünk minden városrészbe eljutni. 

Folytatás tehát jövőre – akkor a tervek és a korábban bevált szisztéma szerint a lakosságnak továbbra is lehetősége lesz megszabadulni az elektronikai hulladéktól is.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig. 

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

2024. júl. 25.

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

DSTV: együtt a virágos városért

DSTV: együtt a virágos városért

2024. júl. 25.

A hírről már beszámoltunk, most itt a DSTV összegzése arról, hogy Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez. Az idei megméretés során két kategóriában indulunk – a közelmúltban a megméretés zsűrije ismerkedett a város zöld értékeivel. Hangkép.

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

2024. júl. 24.

Új főigazgató főorvos vezeti a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: dr. Szilágyi Örs július 15-én kezdődően irányítja a gyógyító komplexum tevékenységét, miután két éven át stratégiai igazgatói feladatot látott el. Sok sikert a nemes, de nehéz feladathoz!