Akcióznak és támogatnak az autós Mikulások – újra!

Öcaline - 2023. december 5. 11:30

Az elmúlt években is nagyot mentek, holnap ismét a város utcáit járják az autós Mikulások – ráadásul újra csatlakoztak a DO/DSTV karitatív közösségi kezdeményezéséhez! Csapjunk a rének közé!

Feldíszített verdák, bennük Mikulások és manók/krampuszok, ünnepi dallamok, megfontolt vonulás a város útjain – ismerős, ugye? Nos, örömmel jelentem, hogy az elmúlt években méltán népszerűvé vált kezdeményezés idén is megvalósul – újra akcióba lendülnek az autós Mikulások, tudatta Mesi Rol, a kezdeményezés ötletgazda-főszervezője:
– Bár az időjárás nem ígérkezik valami jónak, vagyis könnyen elképzelhető, hogy nem a kabrió üzemmódban vonulunk, de kitartunk: már biztos, hogy december 6-án, azaz Mikulás napján újra feltűnünk a város utcáin. A szokásos felvonulásra készülünk, 11 órától bárhol megjelenhetünk – de van néhány biztos állomás. A Hankook mellett hosszú úton lesz a gyülekező, 11 órakor startol a menet. Kérjük az autósokat, legyen türelemmel, igaz, virgács is lesz nálunk! 
A tervek szerint az autós Mikulások menete a Pentele városrészen át a Római körutat és a Vasmű utat is érintve éri el a Béke teret, a szervezők több megállót terveznek, ahol a gyerekek találkozhatnak az ajándékosztókkal. A csapat 13 óra körül ér a külső Park Centerhez, itt egy hosszabb megállót terveznek, majd újabb városjárás következik, de ennek az útvonala is, a megállók listája is bizonytalan. Ez benne a szép: bárhol feltűnhetnek!

És van még egy csodás tényezője az akciónak! Az autós Mikulások idén is csatlakoztak ugyanis a DO/DSTV karitatív közösségi kezdeményezéséhez, amely az Útkeresés Segítő Szolgálat kötelékében működő Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak karácsonyi ajándékait hivatott összegyűjteni. A holnapi vonulás vállaltan és deklaráltan a kezdeményezés népszerűsítését is célozza, előre is köszönet érte minden közreműködőnek!

A program felhívását itt érheti el bárki – érdemes sietni, mert fogynak a "foglalható" ajándékok!

Levelek a Jézuskának – felhívás (katt) >>

Holnap viszont újra akcióznak az autós Mikulások – figyeljék, figyeljétek őket a város útjain, integetni is ér!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

2024. júl. 21.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét gyerekektől hangos az alsó Duna-parti pihenőpark. Már javában tartanak a tematikus hetek a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület (DESE) szabadidőparkjában – ráadásul egészen augusztus végéig várják a táborozókat.

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

2024. júl. 21.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a háziasszonyok vitatkozását a gépi és a kézi mosogatás kapcsán, sokszor ez a nap híre. Vajon kinek van igaza? Természetesen mind a kettő módszert alkalmazzák, de egy biztos, minőségi tisztítószerekre minden esetben szükségünk lesz. (X)

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

2024. júl. 20.

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

2024. júl. 20.

Az eseményről már beszámoltunk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy különleges esemény, esküvő is színezte a Rockamaraton kínálatát – a zúzdán kívül, de még bőven hallótávolságon belül esküdött örök hűséget egymásnak Horváth Magdolna és Hevesi Barnabás.  Boldogságos hangkép.

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

2024. júl. 19.

A miópiát más néven rövidlátásnak, de köznyelvben "mínuszos" dioptriának is hívják, jellemzően gyermekkorban kezdődik. Ez egy olyan látászavar, amikor a távoli tárgyak képe nem éles, hanem homályos, elmosódott. (X)

DSTV: álomvilágban a táborlakók

DSTV: álomvilágban a táborlakók

2024. júl. 19.

Folytatódott Polgár Lilla játékos foglalkozásainak sora az MMK tábora keretében, derül ki a DSTV összegzéséből. A Társasjátéktábor résztvevőit igazi varázsvilágba kalauzolta el – az élménydús foglalkozás az Álmodjuk meg együtt címet kapta. Hangkép.
 

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

2024. júl. 18.

Zúzda és jókedv négy napon át, még alig ért véget, de már hiányzik a Rockmaraton kavalkádja a Szalki-szigeten – a fesztivál félidejében volt egy fontos interjú, ezzel még adósak vagyunk. Ja igen,meg a zárónap képeivel!