Dunaújváros Hetilap

Díjátadó után negyvennél több napirend vár a közgyűlésre

Öcaline - 2023. december 13. 16:10

A nyílt ülésen 38, zárt ajtók mögött további 3 témáról tárgyalhatnak és dönthetnek a képviselők a Városháza közgyűlési termében csütörtökön délelőtt.

Ünnepi eseménnyel, a "Dunaújváros Egészségügyéért" díj átadásával kezdődik a közgyűlés december 14-én, csütörtökön délelőtt 9 órától.

Rendeletek, módosítások

A szokásos bevezető – vagyis a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, valamint a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés – után azonnal fajsúlyos témák várnak a döntéshozókra. Így határozhatnak a lakások és helyiségek bérletéről és lakbérekről szóló rendeletről, a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének egyes szabályairól 2021-es rendelet módosításáról, de módosíthatják a város idei költségvetését, valamint a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló rendeletet is.
Motyovszki Mátyás képviselő képviselői indítványának megtárgyalását követően változhat a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal megkötött megállapodás, és dönthetnek az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben foglalkoztatottak 2024. évi béren kívüli juttatása fedezetének biztosításáról is.

Intézményi színtéren, közösségi fronton

A képviselők elfogadhatják az Intercisa Múzeumban új álláshely engedélyezését célzó javaslatot, dönthetnek a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros engedélyezett szakmai létszámának, valamint a Zengő-Bongó Bölcsőde működési engedélyének módosításáról, valamint a közétkeztetési szolgáltatói áremelés elfogadásáról is.
Módosíthatja a közgyűlés az Anyák a Hordozásért Alapítvánnyal kötött támogatási szerződést, a Fészek Gyermekvédő Egyesülettel kötött feladatellátási kontraktust, és dönthet a testület Szabó Zsolt önkormányzati képviselő képviselői indítványáról is.

Közügyek, közfeladatok, közterületek

Szintén a csütörtöki ülésen dönthetnek a képviselők a Kallós Dezső utcában meglévő fekvő rendőrök cseréjének tervezésére vonatkozó vállalkozási szerződés megkötéséről, a közterületi hulladékgyűjtő edények és kosarak ürítésére vonatkozó vállalkozási keretszerződésről, valamint a város közterületén végzett közfeladatok ellátásához szükséges konténerek és zsákok biztosítására vonatkozó keretszerződés megkötéséről.
Jóváhagyhatja a közgyűlés a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel kötött kontraktust, és a Dunaújvárosi Köztemetőben jelenleg lezárt VII-es parcella újbóli megnyitásáról is dönthetnek a képviselők. 
Több más mellett döntés születhet a közvilágítás fejlesztés feladatainak kivitelezési munkái tárgyában kötött vállalkozási keretszerződés módosításáról, a József Attila Könyvtár és az MMK energetikai fejlesztési munkái kivitelezéséről kötött megállapodás módosításáról, valamint a város közigazgatási területén végzendő közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási keretszerződésről is.
Elfogadhatja a testület a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-vel megbízási, vállalkozási, üzemeltetési és őrzési szerződéseket – már a jövő januártól márciusig terjedő időszakra.

Távhő, hitelek, fürkészdarázs

Jóváhagyhatja a testület a DVG Zrt. jövő évi belső ellenőrzési tervét, dönthetnek a képviselők a távhőszolgáltatással ellátott létesítmények távhőellátásának biztosítására szolgáló közszolgáltatási szerződés módosításáról, és garanciavállalásról is a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. által kötendő forgóeszköz hitelszerződéshez.
Új pályázatot írhatnak ki a Városháza B épületében található kávézó üzemeltetésére, majd újabb fajsúlyos témáról, a város környezeti állapotát összegző beszámoló elfogadásáról dönthet a közgyűlés. Ezt követően egyenek mellett két dunaújvárosi intézmény, illetve szervezet kaphat a közgyűlési döntés nyomán bérlőkijelölési jogot önkormányzati tulajdonú szakemberlakás használatához.
A nyílt ülés fináléjaként a köztemetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó pályázat nyertesének kiválasztásáról, a város közterületein a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményéről, végül, de közel sem utolsósorban a közgyűlés jövő évi munkatervéről dönthetnek a képviselők.

Zárt ülésen 3 tételről 

A zárt ajtók mögött is fontos döntések várnak a közgyűlési képviselőkre, döntés születhet a "Pro Cultura Intercisae" díj adományozásáról, valamint a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros, továbbá a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetője illetményváltozásának elfogadásáról is.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Harminc halottat találtak az emlékmű alatt

Harminc halottat találtak az emlékmű alatt

2024. szep. 30.

Befejeződött a szovjet emlékmű elbontása, a szakemberek elvégezték az ott lévő tömegsírok feltárását, a megtalált halottakat átköltöztették a dunaújvárosi temetőbe. A terület ma pedig olyan képet mutat, amilyen talán soha nem volt és hamarosan nem is lesz.

Remek szeptemberi mutatók, de változatlanul nagyon kell a vér

Remek szeptemberi mutatók, de változatlanul nagyon kell a vér

2024. szep. 29.

A hasábjainkon már taglalt csúcsdöntő retró véradás után sikeres akciók egész sorát rendezték szeptemberben – a szokásos donortoborzó mellett ezek taglalásával és az októberi tervekkel is foglalkozunk a hajtás után!

Gyorsan érkezett az árhullám és gyorsan ment is

Gyorsan érkezett az árhullám és gyorsan ment is

2024. szep. 27.

677 centiméter magasan tetőzött a dunai árvíz Dunaújvárosban vasárnap. Néhány nappal később pedig már meg nem mondta volna az ember, hogy mi is történt a Duna-parton. Sokan dolgoztak azon, hogy a lehető legkisebb károkkal járjon a drasztikus vízszintnövekedés.

Edukáció és széles programkínálat csalogatott az autómentes napon (galériával)

Edukáció és széles programkínálat csalogatott az autómentes napon (galériával)

2024. szep. 26.

Véget ért az Európai Mobilitási Hét, Dunaújvárosban is jól sikerültek az ennek apropóján szervezett programok. Az autómentes napon például parádés hangulat töltötte meg a Petőfi ligetet, minden korosztály talált magának elfoglaltságot még múlt pénteken. 

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

Közösségi élmény és környezetvédelem – rekordokat döntött a takarítási világnap (galériával)

2024. szep. 24.

Közel kétezer részvevővel és több tonna hulladék összeszedésével zárták a takarítási világnapot múlt pénteken.  Az idén immár negyedszerre rendezett eseményen több oktatási intézmény képviseltette magát, akik a Decathlon Magyarország és a Jót, szívből – Dunaújvárosért csapatával karöltve tisztították meg az Erdei tornapálya és a Kádár-völgy területét a szeméttől. 

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

2024. szep. 22.

Éjjel kezdődött a tetőzés városunknál, holnaptól már lassú csökkenés várható – a Szalki-sziget víz alatt, de az ár szerencsére nem okozott komoly gondot a folyam városi szakaszán.

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

2024. szep. 22.

Egy héten keresztül Dunaújvárosban is kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítése, ugyanis idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez. Ennek egyik állomása a Városháza téren megrendezett Hivatali Zöld Nap volt.