Férfinak köntös ajándékba? Nem ördögtől való ötlet!

doszerk - 2023. december 28. 8:15

Egyesek szerint a ruha nem ajándék, hanem szükséglet, így ajándékba nem illik ruhaneműt rakni. Szerintünk azonban ez nincs így, sőt, ha tudjuk, hogy a másiknak pontosan erre a szettre van szüksége, miért ne lephetnénk meg vele egy ünnep alkalmából? (X)
 

A férfiak is szeretnek öltözködni, csak az a tapasztalat, hogy sokszor kevés türelmük van válogatni. Azonban az OKÉ-nál kapható férfi köntös már csak azért is jó választás, mert kényelmes otthoni viseletre mindenkinek szüksége van.

Miért pont a köntös?

Amikor az ember kilép a zuhany alól vagy a fürdőkádból, az első gondolata az, hogy bárcsak maradt volna a forró víz alatt. Különösen télen kellemetlen érzés ez, amikor a hőmérséklet-különbség miatt még inkább az ember bőrébe hatol a hideg.

Gyorsan megtörölközünk hát, de a hűvös miatt nincs kedvünk az alapos munkára – így viszont esélyes, hogy marad némi nedvesség a bőrünkön, amire aztán felhúzni a pizsamát igazi kihívás. Ekkor jön a képbe a köntös, amit bármikor felkaphatunk, felszívja a maradék vizet és puha bölcsőbe bugyolál minket, amíg össze nem szedjük az erőnket a felöltözésre.

De egyébként is, amikor hidegek a reggelek, otthoni ruhánk fölé is felölthetjük a köntöst, mintegy plusz rétegként. Így ha valakinek még nincs köntöse, szerezzünk be neki egyet, biztosan hálás lesz.

Milyet vegyek az ajándékozottnak?

Alapvetően a férfi ízlését kell szem előtt tartanunk köntösvásárláskor, másodsorban pedig az áruházakban, webshopokban található kínálatból válogathatunk. A teljesség igénye nélkül álljon itt három ötlet a részünkről:

– Meleg, vastag anyagból készült, puha köntös – például frottír vagy plüss
– Elegánsabb, például selyemből vagy kasmírból készült köntös
– Valamilyen mintás köntös, hogy az ünnepet becsempészhessük a mindennapokba

Erre figyelj a választáskor

Ha eldőlt, hogy bizony köntös lesz az ajándék apának, nagypapának vagy az öcsinek, felkerekedhetünk, hogy megvegyük a terméket. A boltban vagy a webáruházban több szempontot is figyelembe kell venni azon túl, hogy mekkora az ajándékra szánt keretösszeg.

Így például – magyarázni se kell – a méretet nézzük meg először, de érdemes inkább a mérettáblázatot ellenőrizni, mert ez pontosabb adatokat ad, mint hogy L vagy XL van a címkén.

Ezután a szín kérdése következik, majd pedig az anyagé. Az előző fejezetben felsoroltak alapján választhatunk vékonyabb vagy vastagabb anyagból készült köntöst is, ez a mi és az ajándékozott ízlésétől függ.

A stílus sem mindegy, valamint az sem, hogy szeretnénk-e, hogy a köntös kapucnis legyen, és szükség van-e plusz zsebre. Előbbi hajmosás után lehet fontos kiegészítő, míg utóbbi azoknak, akik mindig hordanak maguknál tollat, szemüveget, zsebkendőt, rejtvényt vagy hasonló apróságokat.

Ezeket átnézve ki is választottuk a megfelelő köntöst, most már csak a csomagolás hiányzik, majd a szívélyes átadás.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)