Magánszemélyek számára is elérhető az autólízing

doszerk - 2023. december 27. 8:18

A lízing egy igazán kedvező és rugalmas pénzügyi konstrukció, aminek a segítségével egy-két napon belül megvásárolhatjuk akár álmaink autóját is. (X)

A folyamat nagyon gyors, de az egyes lépésekre kiemelten oda kell figyelni, ha azt akarjuk, hogy minden zökkenőmentes és sikeres legyen.

Mire kell figyelni a magánszemélyeknek?

Az autó lízing ugyanúgy lehetséges magánembereknek is, mint cégeknek vagy egyéni vállalkozóknak. Elég csak megnézni a Lizingo.hu oldalát és máris elindíthatjuk a folyamatot. Csak ki kell választani az autót, amit szeretnénk, és pár napon belül a miénk lehet.

Természetesen van pár részlet, amit figyelembe kell venni a folyamat során. Az egyik például az, hogy hazai és külföldről behozott autót is meg lehet így vásárolni, de a kocsi életkorának 0 és 17 év között kell lennie. Használt autót is vehetünk akár közvetlenül a magánszemély tulajdonostól is, de egy korábbi céges jármű is lehet a kiszemelt. Még szomszédunk járgányát is megvásárolhatjuk egy autólízing segítségével.

Ha megvan a megvenni kívánt jármű, akkor fel kell hívni a lízinget szolgáltató céget, és máris elindíthatjuk a hitelbírálat folyamatát. Ha ez sikeres, akkor a bank megveszi az általunk kijelölt új vagy használt autót azért, hogy azt nekünk lízingbe adja.

Általában elegendő a jármű vételárának a 20%-ával rendelkezni, ez fogja az önerőt adni, vagy másnéven a kezdő lízingdíjat. A maradék 80%-ot a bank fogja meghitelezni, amit aztán kamattal együtt kell visszafizetnünk havi törlesztőrészlet formájában, legfeljebb 84 hónap alatt.

Az autót mi fogjuk használni, a forgalmiban is a mi nevünk fog szerepelni mint üzembentartó. Ha visszafizettük a teljes tartozást, akkor a tulajdonjogot is megszerezzük.

Általában kétféle lízing típus közül lehet választani: zárt végű és nyílt végű. Mind a kettőnek megvannak a maga előnyei.

Melyik típust válasszuk?

A zárt végű autólízing akkor érhető el magánszemélyek számára, ha az ügyfél hitelképes és a kinézett jármű 17 évnél fiatalabb. Szükség van igazolt jövedelemre (munkáltató vagy NAV adja az igazolást), nem szerepelhet az igénylő aktív KHR-listán, valamint a lízing törlesztője és a jelenlegi hitelek törlesztője együtt nem haladja meg a nettó jövedelem felét. 

Nem gond, ha már van másik hitel, amit rendben fizet az ügyfél. Az autólízing esetében az autó is fedezetként szolgál, így sokkal könnyebben hagyják jóvá, mint például egy személyi kölcsönt.

A nyílt végű lízinget olyan autóra lehet igényelni, ami az igényléskor legfeljebb 8 éves, valamint 27%-os áfás számlát tud róla kiállítani az eladó. Cserébe 10-15%-kal kevesebb kamatot kell majd kifizetni azonos futamidő alatt.

24 órán belül a számlánkon lehet az összeg

Ha a hitelbírálat során minden rendben van, akkor az egész autólízing egy nagyon gyors folyamat lesz. A szakemberek végig tudnak minket kísérni.

A művelet nagy része otthonról, online és a telefon segítségével elvégezhető. Csupán a szerződéscsomag aláírásához kell egy személyes találkozót egyeztetni.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.