Dunaújváros Hetilap

Páros dartsverseny a jótékonyság jegyében

spigott - 2023. december 5. 15:30

Tizenhat páros vehet részt a Szöglet Sport Bárban sorra kerülő jótékonysági viadalon, amellyel az "Érted Vagyunk 1987" Alapítvány munkáját segítik a szervezők.

Jótékonysági darts versenyt rendeznek a Szöglet Sport Bárban december 16-án, s a viadallal idén az Útkeresés Segítő Szolgálat "Érted Vagyunk 1987" Alapítványának igyekeznek segíteni a viadal szervezői.

Versennyel segítenek

Az eseménnyel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót hétfőn este a Szöglet Sport Bárban, ahol Palczer Zsolt szervező avatott be minket a viadallal kapcsolatos legfontosabb részletekbe.
Palczer Zsolt: – Ez idén a nyolcadik versenyünk lesz itt a Szöglet Sport Bárban, és úgy gondoltuk, így karácsony közeledtével talán mindenkiben jobban felmerül a segítő szándék a családok és a kisgyermekek irányába. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy jótékonysági versennyel zárjuk az évet, s innen jött az opció, hogy az Útkeresés Segítő Szolgálatnak ajánljuk fel a verseny teljes bevételét, valamint a Szöglet Sport Bár tulajdonosai kihelyeznek egy adománygyűjtő urnát is, így bárki tud adakozni, aki szeretne segíteni. Egy párosversenyt rendezünk december 16-án, melyre tizenhat pár nevezését várjuk, főleg dunaújvárosiakat, de a városon kívül is több helyről érkeznek dartsosok, hogy tiszteletüket tegyék ezen a jótékony viadalon.

Mint azt megtudtuk még, a verseny december 16-án délelőtt tíz órakor kezdődik, s a helyszínen háromnegyed tízig lehet nevezni a viadalra, de előnevezésre is van lehetőség a szogletdarts@gmail.com email-címen. Az adománygyűjtő urnát december 5-én, azaz már ma kihelyezik a helyszínen, s nemcsak a verseny végéig, hanem egészen december 21-éig lesz lehetőség az adományozásra, míg az összegyűjtött összeget, illetve a természetbeni adományokat december 22-én adják át az alapítványnak.

Abból tudnak adni, ami van

Nagy örömmel fogadta a felajánlást az Útkeresés Segítő Szolgálat "Érted Vagyunk 1987" Alapítványa, melynek vezetője, Budavári Mariann köszönte meg a támogatást, míg Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester elárulta, hogy önkormányzatunk is igyekszik segíteni az alapítványnak, s erre buzdított mindenkit, aki megteheti ezt.

Budavári Mariann: – Az "Érted Vagyunk 1987" Alapítvány augusztusban volt egy éves, ezért nagyon megörültünk annak, hogy a dartsverseny szervezői minket támogatnak ezzel a rendezvénnyel, s így mi is tudunk segíteni a rászoruló családoknak. A cél persze az, hogy egész évben segítsük őket, de nyilván a karácsony egy nemes ünnep, és örülnénk annak, ha a családok asztalán finom étel lehetne, vagy krízishelyzetben egy kis pénzhez jutnának, ezért nagyon köszönjük a szervezői csapatnak, a dartsosoknak, hogy gondolnak ránk és megsegítenek bennünket, mert mi is csak abból tudunk adni, ami van. Természetesen nagyon köszönjük a pénzadományt, de amennyiben természetbeni adományt kapunk, akár lisztet, olajat, vajat, bármi tartós élelmiszert, akkor azt is nagyon szívesen fogadjuk.

Végh Zoltán felvételei

Barta Endre: – Itt vagyunk az év végén, de a dunaújvárosi dartsos közösség nem először mutatja meg, hogy nemcsak szeretik és jól űzik ezt a sportot, hanem sokszor gondolnak másokra is, igyekeznek lokálpatriótaként viselkedni, s most is megtalálták a legnemesebb célt, ahol a leginkább szükség van a segítségre. A város nevében nagyon szeretném megköszönni a szervezőknek és a Szöglet Sport Bárnak, hogy helyt adnak ennek a versenynek, s nyilván önkormányzatunk is figyelemmel követi majd a viadalt. Nemcsak azért, mert én is megméretem magam, de mi is igyekszünk hozzájárulni az adományhoz – mert nem szabad elfelejteni azt, hogy az alapítvány és a Dunaújvárosban működő szervezetek egész évben végzik ezt a nemes tevékenységet. Ezért arra biztatok én is mindenkit, hogy akinek lehetősége van, az tegye meg az év minden részében, hiszen pont arról szól ez a munka, hogy akár egész életen át végig kísérik azokat, akik nehéz helyzetben vannak. Nagyon köszönjük ezt nekik, és örülünk, hogy egy kicsit ehhez mi is hozzájárulhatunk!

A rovat további hírei: Közélet

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig. 

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

2024. júl. 25.

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

DSTV: együtt a virágos városért

DSTV: együtt a virágos városért

2024. júl. 25.

A hírről már beszámoltunk, most itt a DSTV összegzése arról, hogy Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez. Az idei megméretés során két kategóriában indulunk – a közelmúltban a megméretés zsűrije ismerkedett a város zöld értékeivel. Hangkép.

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

2024. júl. 24.

Új főigazgató főorvos vezeti a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: dr. Szilágyi Örs július 15-én kezdődően irányítja a gyógyító komplexum tevékenységét, miután két éven át stratégiai igazgatói feladatot látott el. Sok sikert a nemes, de nehéz feladathoz!