Felemás hétvége az Andersen Ligában

spigott - 2024. január 30. 12:30

A Worm Angels kikapott, a DAB-ASP magabiztosan nyert a jégkorongozók Andersen Ligájának legutóbbi fordulójában.

Kép: DAB-archív

Mindkét dunaújvárosi illetőségű csapat pályára lépett a jégkorongozók Andersen Ligájának hétvégi fordulójában. A Worm Angels hazai pályáján, Érden korcsolyázott jégre az Óbudai Hockey Academy ellen, de nem kezdett túl jól, mert a vendégek már a 11. percben két góllal vezettek. A második gólra Hamvai gyorsan válaszolt ugyan, de a folytatás sem hozta meg a remélt áttörést, mert a második etap elején és végén is betalált az ellenfél, így a záró etapnak már 4-1-es vendég vezetéssel vágtak neki a felek. Melyben hiába "lőtte le" pályáról vetélytársát Láng Zoltán alakulata, a helyzetkihasználással ezúttal is gondjai voltak a csapatnak, így a véghajrában szerzett újabb góllal az OHA nyerte 5-1-re a találkozót, ami azt is jelentette, hogy a Worm Angels gárdája nem tudott előrébb jönni a tabella kilencedik helyéről.

A dobogóra hajtó DAB-ASP Szegeden vendégeskedett szombaton este, s szűk két perc alatt két gólt szerezve lépett meg a hazaiaktól már az első felvonás derekán. A forgatókönyv a következő két harmadban is hasonlóan alakult, ugyanis a második és a harmadik húsz percben is két-két góllal kezdtek a dunaújvárosiak, akik a 45. percben már 6-0-ra vezettek. A tabellán ötödik szegediek az 54. percben tudtak szépíteni az álláson, de erre is volt felelet dunaújvárosi részről, mert Azari Zsolt az 59. percben állította be a 7-1-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt, amivel a DAB-ASP gárdája feljött a tizenegy csapatos mezőny harmadik helyére.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.