Dunaújváros Hetilap

A lakosság észrevételei alapján oldják meg a problémákat

doszerk - 2024. február 21. 16:30

Körzetszemlét tartott Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő a napokban. Szakemberek segítségével, a lakók által jelzett észrevételekkel új felújításokat kezdeményez a képviselő.

A városüzemeltetés és a DVG Zrt. munkatársaival közösen mérte fel a 3. választókerület tennivalóit Motyovszki Mátyás képviselő. Mint mondta, elindította a Római körút 15. mögötti területen a kőlapos járda felújításának előkészítését:
– Lakossági kérések alapján mértük fel a problémákat, és beszéltük át a megoldási lehetőségeket. Bár még a 4. körzethez tartozik, de az új választási körzethatárok szerint a Római 3. körzethez kerül a Fáy András utcában a Római körút 15. mögötti terület. Ezért már most elindítottam a kőlapos járda felújításának előkészítését, ami a gyakorlatban annak kiszélesítését is jelenti. Cél, hogy kulturált körülmények között közlekedhessenek az arra járók.
A képviselő nemcsak járdák, hanem parkolók felújítását is kezdeményezte:
– A Római körút 16. előtti megsüllyedt járdaszakasz rendbetételét, és a Római körút 28-30. előtti út kátyújavítási munkáit is elkezdtük. A Fáy András utca 10. előtti szakaszon a szabálytalanul behajtó autók teljesen tönkretették a járda melletti zöldfelületet. Ennek a rendbetételére, és további védelmének biztosítására is megrendeltem a szükséges munkákat. A mostani bejáráson a Fáy-ban tavaly kialakított murvás parkolóhelyek frissítő felújítását is kezdeményeztem. Az előkészítő munkák, és a tervezés, a közművekkel történő egyeztetések hamarosan el is kezdődhetnek, hogy minél előbb sor kerüljön a kivitelezési munkák kezdésére, továbbá megrendeltem a Martinovics utca 27- 35. mögötti árok takarítását, rendbetételét is.

Kölesdi Fanni
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.