Biztos gyergyói siker Dunaújvárosban

spigott - 2024. február 19. 7:30

Bár igyekeztek becsülettel, nem tudták megnehezíteni Acélbikáink a Gyergyói HK dolgát a két gárda vasárnap esti Erste Liga találkozóján.

A címvédő Gyergyói HK elleni összecsapáson korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája hazai környezetben vasárnap este, s a mieink célja az volt, hogy minél tovább szorosan tudják tartani a meccset a remek formában lévő erdélyiek ellen.

Ez most szűk negyed óráig sikerült a mieinknek, akik Zorin kapuvasával kezdték a találkozót, de a folytatásban főleg Kovács kapuja előtt zajlott a játék. A gólcsend a 10. percben tört meg, majd Sylvestre találata után Haaranen és Szigeti is bevette a DAB ketrecét, így az első felvonás végén magabiztos, 3-0-s előnynek örülhetett Szilassy Zoltán alakulata, míg a mieink amiatt szomorkodhattak, hogy két-három ígéretes lehetőségből sem tudtak betalálni.

A második felvonásból három és fél perc telt el, mikor Vincze beleérős góljával tovább növelte vezetését a GYHK, mely a folytatásban is fölényben játszott, igaz több nagy szépítései lehetősége is volt hokisainknak. A 34. percben Haaranen újra pontosan célzott, majd nem sokkal később Savolainen szépített egy megugrást lezárva, de gyorsan jött a válasz Bodó révén, így a második szünetre már 6-1-es erdélyi fórral vonultak a felek.

Képek forrása. DAB

Sok izgalmat nem ígért a záró húsz perc, melyben előbb Tranca lőtt könnyű találatot két és fél perc elteltével, majd Strenk váltotta pimasz köténygólra Nemes szép átadását, s a hazai szurkolók a tetemes hátrány ellenére is nagyon tudtak örülni a szépítésnek. A játékrészt azonban nem sikerült egálra hozni, mert az 56. percben Bodó újra feliratkozott a gólszerzők közé, így a Gyergyó végül 8-2-es, magabiztos sikerrel igazolta a papírformát a jól küzdő, de továbbra is sokat hibázó Acélbikákkal szemben.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Az volt a célunk, hogy minél tovább szorosan tartsuk az állást, a védekezésre fókuszálva, s arra, hogy minden sor tegyen is meg mindent azért, hogy minél tovább távol tudjuk tartani a korongot a hálónktól. Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nagyon hamar 3-0 lett, s tudjuk, hogy ez megint egy nagy hegy ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sokkal jobban meg kell értenünk a dolgokat, mire számíthat mindenki a társától, illetve saját magától is, s arra koncentrálni, hogy ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Türelmesebben kell védekeznünk, s várni az elfutásokara, de balszerencsénkre, már 4-0 volt, mikor ezek elkezdtek jönni, volt három kettő az egyes szituációnk is, de csak egyszer tudtunk betalálni. Jobban kell védekeznünk, többet kell segítenünk a kapusunknak, és türelmesebbnek kell lennünk, hogy minél tovább meccsben maradjunk.

Szilassy Zoltán: – Azt írtam fel a meccslapra, hogy gondolkodásmód, önbizalom és respekt, ez a három dolog volt, amit elmondtam a bemelegítés után. Múltkor a végére kerekedett ki egy magabiztos győzelem, s azt is láttuk, hogy az előző meccsein is nagyarányú vereséget szenvedett a Dunaújváros, ezért az volt a legfontosabb, hogy azt a koncentrációt megtartsuk, ami az előző meccseken jellemző volt ránk. Nyilván tisztelve az ellenfelet, tisztelve a saját munkánkat, s egy olyan meccset produkáljunk, amivel lehetőség szerint a következő Szereda-meccs előtt minél több jó szokást rögzítsünk. Megpróbáltunk megfelelő frekvencián menni végig, hellyel-közzel sikerült, rengeteg helyzetünk volt, a korong nagyon sokat volt nálunk, ezért kicsit hiányoltam legalább egy-két emberelőnyt, amit be lehetett volna fújni és tudtuk volna gyakorolni, míg hátrányunk három volt, azokat megoldottuk. Maradt még azért minőség a Dunaújvárosban, szóval figyelnünk kellett, hogy úgy támadjunk, minél kevesebb lehetőséget adjunk ellenfelünknek a lefordulásokra, kiugrásokra, szerintem elégedettek lehetünk a mai meccsel, s ezzel a túrával is.

DAB – Gyergyói HK 2-8 (0-3, 1-3, 1-2)

DAB: Kovács – Sziszak, Ahonen, Savolainen 1, Somogyi (1), Szalma – Bánki (1), Varga, Strenk 1, Nemes (1), Janech – Léránt, Marosi, Michalevic, Károly, Atamancsuk – Raskin, Vaculik, Zorin, Pinczés. Vezetőedző: Niko Eronen.

GYHK: Rahm – Kozma (1), Haaranen 2, Vincze 1, Császár (1), Bodó 2 (1) – Dalhuisen (2), Raymond (1), Orban (2), Sylvestre 1 (2), Sárpátki – Imre (1), Györfy, Sándor-Székely (1), Tranca 1 (1), Szigeti 1 – Tamminen (1), Csiszer. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.