Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

JOEBACK: "Evolúció" – klippremier

Öcaline - 2024. február 19. 16:00

Apokalipszis hétfőn délután – napvilágot látott a JOEBACK fantázianevű sideprojekt legfrissebb hangképes mutatványa. Az "Evolúció" eredetileg a Júdás című mini albumon jelent meg, most itt a klip – nézzétek!

Bizonyára sokak számára ismerősen cseng Joó László "Joe" és Kecskés Roland "Back" neve, hiszen a két MC egykoron együtt alkotta a BeatKOHO mikrofonszekcióját. A két előadó éppen az ütemolvasztárok történetével párhuzamosan kezdett amolyan sideprojektbe JOEBACK néven, aminek eredményeként még 2016-ban meg is jelent első lemezük Ha eljön JOEBACK címmel. Nem véletlen az áthallás, a lemez koncepciója az ikonikus film, a "Ha eljön Joe Black" vonalvezetésén alapult: a lemez az emberi fejlődés és viselkedés kérdéseire keresi a választ – valamint arra a nagyon is forgatókönyvre reflektál, amely szerint a fejlődés pusztulással ér véget – megteremtve az esélyt a körforgás újraindulására.
A JOEBACK-projekt tavaly is jelentős mérföldkőhöz érkezett, megjelent "Júdás" mini album, amelyet az alkotók a 2016-os nagylemez lezárásának szántak. A most megjelent Evolúció dal is ezen a mini albumon található, amiben régi barátjukkal, 4tressel közösen veszik górcső alá a fent vázolt alaptémát – az apokaliptikus hangulat mellett velős gondolatok sora jellemzi a dalt és a klipet; a videót, ezúttal is Liszkai Gábor látásmódjára bízták. Joe kérdésemre elárulta, a klip helyszínéül a hajmáskéri tüzérlaktanya szolgált. Még fontosabb, hogy az "Evolúció" az első volt az új aktivitások sorában:
– A közeljövőben további két klip még biztosan napvilágot lát tőlünk, és folyamatosan dolgozunk az újabb dalokon. Természetesen az élő bemutató sem várat sokáig magára, az már biztos, hogy a Kaptár színpadán találkozhat velünk a nagyérdemű – igaz, a pontos dátum még kérdéses.

Addig is itt az Evolúció című darab, apokalipszis hétfőn délután, hallgassátok, nézzétek!

(Fotó: JOEBACK)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!