Tippek, hogy a nyaralásod alatt profi képek szülessenek

doszerk - 2024. február 13. 9:00

A nyaralás általában iszonyatosan gyorsan eltelik, ezért is igyekszik a legtöbbünk minden pillanatot megörökíteni. A jó hír pedig az, hogy az elmúlt években tapasztalható nagyfokú technológiai fejlődésnek köszönhetően a legújabb mobilokkal tulajdonképpen már bármit le lehet jól fotózni, nincsen szükség fényképezőgépre. (X)

Csupán néhány dologra kell odafigyelned ahhoz, hogy olyan, jól megkomponált képeket alkoss, amelyekből nagyszerű fotóalbum vagy minőségi vászonkép készíthető a vaszonkep.hu weboldalon.

Melyek ezek pontosan?

Bár lehet, hogy evidensnek tűnik számodra, hogy a fotók készítése közben stabilan kell tartani a készüléket, de elég egy kis bemozdulás, és máris nem lesz szép a fotód. Ezért, ha tudod, akkor az egyik kezeddel mindenképpen támaszd meg a telefont, a másikkal pedig irányítsd, és nyomd meg az exponálógombot!

Emellett érdemes még arra is odafigyelned, hogy lehetőség szerint a Nappal szemben ne fényképezz, mert sziluettes lesz a képed. Persze bizonyos szempontból ez is szép tud lenni, de így biztos lehetsz benne, hogy a családtagjaid arca nem fog jól látszani.

Ne csak beállított képeket készíts!

Bár a beállított képeknek is megvan a maga varázsa, de véleményünk szerint a spontán fotók sokkal hangulatosabbak. Arról nem is beszélve, hogy a családtagjaid sem fognak befeszülni, mivel nem kell folyamatosan pózolva mosolyogniuk a fényképezőgépnek.

Ha mégis az előbbi mellett döntenél, akkor ne habozz segítséget kérni a körülöttetek sétáló járókelőktől! Sokszor ugyanis hiába igyekszel, szelfi módban nem elég hosszú a karod ahhoz, hogy mindenki benne legyen a képben, no meg persze a háttérben látszódjon a teljes óceán-horizont, a világítótorony, illetve a túloldalon a naplemente is.

A képek elkészülte után pedig ellenőrizd, hogy valóban jó sikerültek-e, nehogy este derüljön ki az, hogy akit megkértél, helyettetek magát fotózta le.

Figyeld, honnan jön a fény!

A legtöbbünk abban a tévhitben él, hogy mivel kültéren világos van, ezért csak jó képek születhetnek. Ez azonban nem teljesen van így, meg kell találni azt a szöget, amelynél a napfény oldalról éri az arcot, hogy térbeliséget adjon neki.

Továbbá az sem mindegy, hogy mennyire erős a fény. Ha nagyon, akkor markáns árnyékok lesznek a fotón, a világos részek kiégnek, a sötétekben pedig nem látszanak majd a részletek. A telefonod kamerájától és feldolgozó szoftverétől függ, hogy ezt mennyire lehet kompenzálni a megfelelő expozícióval.

Mindig csinálj legalább két-három képet!

Sokszor még a leggyakorlottabb fotósoknak sem sikerül elsőre jó képet lőniük, ezért a cikk befejezéseképpen mindenképpen arra szeretnénk biztatni, hogy készíts minél több képet! Ne zavarjon az, hogy ha egy kicsit ferde, belóg valami a háttérben, vagy az alanyod nem úgy mosolyog, ahogy szeretnéd! 

Ezeket a képeket a nap végén ki tudod törölni. Érdemes csak a legjobbakat meghagyni, hiszen nincsen szükséged több majdnem ugyanolyan fotóra.

A rovat további hírei: Mozaik

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

2024. szep. 28.

Előadásokkal, kiállítókkal és sportos bemutatókkal ünnepelte első születésnapját a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület a Városháza téren múlt hétvégén.

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

2024. szep. 27.

Visszatérő vendégként érkezik városunkba a Horror Circus interaktív bemutatója – az egyszerre garantáltan ijesztő és szórakoztató látványosság a jövő héttől lesz látható. Figyelem: ingyen jegyet is találsz a hajtás után!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

2024. szep. 27.

A teraszok jelenthetik a nyári szezonban a második nappalit, az új életteret, ahol megfelelő árnyékolás mellett, valamint kényelmes és funkcionális bútorokkal berendezkedve a szabadidőnk nagy részét tölthetjük. (X)

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

2024. szep. 27.

Folytatta a hétköznapi igényekre szakosodott kismesterek bemutatását a DSTV. Az összeállítás révén a kulcsmásolást, késélezést, táska- és cipőjavítást vállaló Dózsa György úti pinceműhelyt, és vezetőjét, Lakatos Teréziát ismerhetjük meg. Hangkép.

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

2024. szep. 26.

Létezik egy olyan riasztómárka, amiben ön is maximálisan megbízhat, ha a biztonságáról van szó. (X)

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

2024. szep. 26.

Az üzleti környezet dinamikus változásai miatt gyakran előfordul, hogy egy vállalkozó vagy befektető gyorsan szeretne céget alapítani, hogy kihasználjon egy adódó lehetőséget. Ilyen esetekben az egyszerűsített cégbejegyzés nagyszerű megoldás lehet. (X)