Dunaújváros Hetilap

Azon dolgoznak, hogy újra legyen posta a Békében

Fábos Zsolt - 2024. március 5. 18:30

A Béke 1. városrészben folytatódott Pintér Tamás polgármester önkormányzati képviselőket és körzeteket felkereső sorozata. Ezúttal dr. Székely Károllyal, a 8-as választókerület képviselőjével találkozott. Különleges volt ez a találkozó, hiszen ebbe a beszélgetésbe harmadik félként már becsatlakozott Pappné Grabant Ilona is.

Bizonyára sokan hallották már, hogy a ciklus végeztével dr. Székely Károly elbúcsúzik a képviselői pozíciójától.  A „Rajta, Újváros!” Egyesület pedig igyekezett méltó utódot-jelöltet találni, aki már most igyekszik mindenhol jelen lenni, mindenről tudni, ha a választók is úgy akarják, akkor zökkenők nélküli legyen a váltás.

Székely doktor befejezi

Pintér Tamás polgármester öt évvel ezelőtt azt kérte dr. Székely Károlytól, hogy képviselőként vigyázzon erre a körzetre.
– Nekem ez a városrész különleges, fontos, ezer szál köt ide. Itt nevelkedtem, itt van az a ház, ahol felnőttem, itt lakott a nagymamám, ide jártam óvodába és még sorolhatnám. Amikor 2019-ben Dr. Székely Károly lett a képviselő, azt kértem tőle, hogy vigyázzon erre a környékre. És ő ezt tette az elmúlt években. Azt gondolom, hogy amit lehetett, azt ő megoldotta. Sajnálom, hogy képviselői pályafutását lezárja, ugyanakkor örülök annak, hogy Pappné Grabant Ilona személyében egy méltó jelöltet találtunk. Ilona igazi lokálpatrióta, és igen aktív szereplője a helyi közéletnek – nevéhez köthető például a hagyományteremtő csomagtartó vásár városunkban. Hiszem azt, hogy a korábban megkezdett munkát tudjuk majd vele folytatni.
Dr. Székely Károly beszélt konkrét dolgokról, kutyafuttatóról, parkolókról, járdákról mégis most csak személyes, elgondolkodtató és remélhetőleg tanulságos mondatokat idéznénk tőle, visszatekintésként:

A képviselői munka sincs tanulságok nélkül

– Mára olyan rengeteg elfoglaltságom lett, hogy azt a döntést hoztam, hogy a ciklus végével megválok a képviselői feladataimtól. Ettől függetlenül életem egyik legszimpatikusabb, legboldogabb időszakát élhettem meg. Megismertem egy csomó rettentő szimpatikus embert és sok mély barátság köttetett. Bebizonyosodott számomra, hogy ez a baloldal, jobboldal, liberális szembenállás egy üres, mondvacsinált valami. Vannak becsületes és tenni akaró emberek és vannak, akik nem ilyenek. Korábban én sem gondoltam volna, hogy simán leülök egy jobbikossal, egy DK-sal, ma pedig óriási barátságban vagyunk. Azt láttam, hogy segítőkész és becsületes emberek. Ennyi. Ez számít. Örülök, hogy egy jó jelöltnek adhatom át a lehetőséget. És még valami. Amire igazán büszke vagyok, az a sok komfortot javító intézkedés. Azok az apróságok, amikkel segíthettem az elmúlt években. És az, hogy a Városházából mára egy közintézmény lett, ami az embereket szolgálja. Köszönöm.

Otthonunk nem a lakásunk ajtajánál ér véget

Pappné Grabant Ilona otthonosan mozog a közéletben, manapság sokan megállítják, beszélgetnek vele, javasolnak, már most kérnek tőle. 
– Nagyon örülök ennek a mai találkozónak és jó, hogy beszélgethettünk a városrész terveiről, az előttünk álló feladatokról. Ha körülnézünk, akkor látjuk, hogy ez a város egyik legzöldebb része, amiből igazi csodákat lehetne alkotni. Én mindig azt mondom, hogy az otthonunk nem a lakásunk ajtajánál ér véget. Sok feladatunk van és együtt kell megoldásokat találnunk. Ha csak egy konkrét dolgot kellene mondanom, akkor vissza kell adni ennek a városrésznek a postát. És úgy tudom, hogy egyre közelebb a megoldás. Polgármester úr az imént az említette, hogy ebből nem kíván engedni a városvezetés és lesz posta. De sok dolgunk van ezen kívül is, szeretném folytatni Székely képviselő munkáját, konkrét projektjeit, a kutyafuttató felújítását, a Széna sor feladatait a parkolók felújításával, építésével. A városrészt körbeéri a kerékpárhálózat, be kell majd csatlakoznunk. Figyelnünk kell a szociális problémákra, igény van arra, hogy figyeljünk az emberekre és segítsünk nekik.
 

A rovat további hírei: Közélet

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.