Egy távozó, két érkező a Kohásznál

spigott - 2024. március 3. 18:04

Malgorzata Trawczynska a szezon végén távozik a DKKA kézilabda csapatától, mely két játékos leigazolását is bejelentette ma délután.

Daria Somionka beálló poszton jelenthet erősítést a Kohásznak! (Kép: EHF Champions League)

Zajlik az élet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesénél, mely azok után, hogy tegnap simán, 32-19-re legyőzte a Kozármisleny gárdáját, ma már a játékoskerettel kapcsolatban osztott meg fontos információkat a csapat drukkereivel.

Mint az a DKKA mai közleményeiből kiderült, együttesünk lengyel jobbátlövője, Małgorzata Trawczyńska a 2024/2025-ös szezonban nem lesz akadémiánk felnőtt csapatának játékosa, mert az idei szezon végeztével más csapathoz igazol.

Posztjára szintén egy lengyel játékos érkezik Paulina Masna személyében, aki az MKS Lublin csapatának mezét cseréli dunaújvárosira. A 31 esztendős átlövő korábban Romániában és Svédországban is játszott már, így remélhetőleg nem lesz gondja a beilleszkedéssel a DKKA-nál sem, derült ki kézilabdázóink közleményéből.

Nemcsak ő folytatja azonban pályafutását együttesünknél, hanem a szintén lengyel Daria Somionka is, aki a cseh Banik Most gárdájától szerződik Dunaújvárosba, s a fiatal, jó fizikumú beállóra védekezésben és támadásban is számíthat a szakvezetés a következő szezonban.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.