Nem termett pont az idénynyitón

spigott - 2024. március 4. 7:30

A dobogóra hajtó Nagykanizsa háromgólos győzelmet aratott a Dunaújváros FC labdarúgói ellen a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Kép: DO-archív

A negyedik helyezett, s egyértelműen a dobogóra hajtó Nagykanizsa otthonában kezdte meg tavaszi szereplését az NB III Dél-Nyugat Csoportjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap.
Bár a mérkőzésnek a házigazdák voltak a favoritjai, a mieink abban bíztak, hogy sikerül meglepni ellenfelüket, ehhez képest már a 3. percben lekontrázta együttesünket a házigazda, mely Major közeli találatával meg is szerezte a vezetést (1-0). A folytatás kemény küzdelmet hozott, melyben nem maradtak adósai egymásnak a felek, a hazaiak egy kapufa miatt bosszankodhattak, míg a mieink elsősorban a pontrúgások után tudtak veszélyeztetni, de újabb gól már nem született a félidei pihenőig.

A második etap elején szűk öt perc kellett ahhoz, hogy megduplázza előnyét a Nagykanizsa, miután egy előre ívelt labdára rosszul mozdult ki Halasi, és Pintér átfejelte felette a labdát (2-0). Mentek előre a szépítésért focistáink, de a jött egy újabb hazai kontra, melyet Winkler zárt le góllal, így a 65. percben eldőlni látszott a mérkőzés (3-0).

A DFC ennek ellenére sem adta fel a küzdelmet, s a 81. percben Gál szelídített meg egy felívelést, majd a szintén csereként beállt Kozma elé játszott, s a 17 éves játékos nem hibázta el a ziccert (3-1). Nem sokáig élt azonban a mieink reménye a felzárkózásra, mert a három perccel később, egy középre adás után Lőrincz is bevette a dunaújvárosi kaput, kialakítva ezzel a 4-1-es hazai sikert jelentő végeredményt.

A DFC labdarúgóinak tehát nem jött össze a bravúr, így maradtak a tabella utolsó helyén, de jövő hét végén, a Paks második csapata ellen már hazai környezetben lesz lehetőségük a javításra.

FC Nagykanizsa – Dunaújváros FC 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Major, Pintér, Winkler, Lőrincz, ill: Kozma.

DFC: Halasi – Puskás G., Szepessy R., Kis B., Marlen, Dankó N., Tapiska, Jakab D., Bata, Molnár M., Rédling, Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.